• Business

    Εκτόξευση των κερδών της σημειώνει η Google


    Την καλύτερη οικονομική τους φάση, διανύουν οι δισεκατομμυριούχοι ιδρυτές του κολοσσού διαδικτυακής αναζήτησης Google, Larry Page και Sergey Brin.

    Εδώ και δύο βδομάδες περίπου, η μετοχή κλάσης Α της Alphabet -η μητρική εταιρεία της Google που σχηματίστηκε το 2015- έχει σημειώσει αύξηση 8% προσθέτοντας 49 δισ. δολάρια στην κεφαλαιοποίηση της εταιρείας. Την περασμένη Πέμπτη, η μετοχή, αγγίζοντας σχεδόν τα 957 δολάρια ανά μετοχή, έφτασε σε ένα ιστορικά υψηλό επίπεδο.

    Αναφορικά με τους Page και Brin, η άνοδος αυτή σήμανε μια τεράστια αύξηση της καθαρής τους αξίας. Από τις 24 Απριλίου, οι περιουσίες τους έχουν αυξηθεί κατά 2,7 και 2,6 δισ. δολάρια αντίστοιχα. Η περιουσία του Page εκτιμάται ότι αγγίζει τα 44,8 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την real-time κατάταξη των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη του Forbes. Ο Brin από την άλλη, έχει στην κατοχή του περιουσιακά στοιχεία που αποτιμώνται στα 43,7 δισ. δολάρια.

    Η μετοχή της Alphabet, η οποία κατέχει θετικό πρόσημο την τελευταία δεκαετία, έλαβε επιπλέον ώθηση στις 27 Απριλίου όταν η εταιρεία ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα. Στο πρώτο τρίμηνο, τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 7,73 δολάρια, ξεπερνώντας κατά 7% τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τα έσοδα ανήλθαν στα 24,75 δισ. δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 22% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

    Οι Brin και Page ανέπτυξαν την ιδέα της Google κατά τη διάρκεια έρευνας που πραγματοποίησαν ως διδακτορικοί φοιτητές στο Stanford. Δημιούργησαν την επιχείρηση το 1998 και ξεκίνησαν να εργάζονται στο γκαράζ της Susan Wojcicki, που σήμερα έχει αναλάβει διευθύνουσα σύμβουλος του Youtube.

    Οι δύο ιδρυτές διατηρούν ενεργό ρόλο στην εταιρεία, που πλέον κυριαρχεί στην παγκόσμια αγορά διαδικτυακής αναζήτησης. Ο Page, ο οποίος φέρεται να έχει επενδύσει σε δύο startups ιπτάμενων οχημάτων, είναι ο CEO της Alphabet. Ο Brin, ο πλουσιότερος μετανάστης της Αμερικής, είναι Πρόεδρος της εταιρείας.

    Με την μετοχή της Alphabet να κατέχει συνεχή ανοδική πορεία, οι Page και Brin είναι πιθανό σύντομα να πάρουν “κάρτα μέλους” για την αποκλειστική λέσχη των 50 δισ. δολαρίων, που σήμερα κατέχουν μόλις οκτώ άνθρωποι.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιατί καθυστερούν οι επενδύσεις της Cosco στον ΟΛΠ; Ποιοι στοχεύουν την ελληνική διοίκηση;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Tι αλλάζει (ξανά) στις εισφορές – Πόσο επιβαρύνονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: BlackRock: Που υπάρχουν τώρα επενδυτικές ευκαιρίες

     



    ΣΧΟΛΙΑ