• Business

    D. Cope: Απόλυτη επιτυχία η ομολογιακή έκδοση του ΟΠΑΠ – Aντανακλά την εμπιστοσύνη της αγοράς

    • NewsRoom
    ΟΠΑΠ


    Η ολοκλήρωση της έκδοσης εταιρικού ομολόγου του ΟΠΑΠ, ύψους 200 εκατ.ευρώ, η οποία υπερκαλύφθηκε κατά 2,1 φορές αντανακλά την εμπιστοσύνη της αγοράς και των επενδυτών στις προοπτικές και τα σχέδια του Ομίλου ανέφερε ο επικεφαλής του Οργανισμού κ. Damian Cope σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

    Σχετικά με την έναρξη διαπραγμάτευσης του εταιρικού ομολόγου της ΟΠΑΠ ΑΕ, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ τόνισε ότι η σημαντική υπερκάλυψη του ομολόγου αντικατοπτρίζει το υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης που δείχνουν τόσο οι θεσμικοί όσο και οι ιδιώτες επενδυτές στον ΟΠΑΠ και στο “Όραμα 2020”, να καταστεί ο Οργανισμός μια κορυφαία παγκοσμίως εταιρεία στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών.

    Όπως ανέφερε, η έκδοση του ομολόγου υποστηρίζει τη σημαντική επένδυση στο δίκτυο πρακτορείων, την αναβάθμιση των τεχνολογικών συστημάτων και υποδομών καθώς και την εισαγωγή νέων προϊόντων και υπηρεσιών. Δημιουργώντας αξία για την εταιρεία, τους πελάτες και τους συνεργάτες.

    Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Χαράλαμπος Γκότσης αφού χαιρέτισε την επιτυχία της έκδοσης, ανέφερε πως μετά από αυτή θα ακολουθήσουν και άλλες που θα επιτρέψουν στην δευτερογενή αγορά του Χ.Α. να αποκτήσει το βάθος και το πλάτος που αρμόζει. Τόνισε, δε, ότι τα επιτόκια έχουν εξομαλυνθεί, κάτι που είναι ενθαρρυντικό για την ελληνική επιχειρηματικότητα. Ακόμη ο πρόεδρος του ομίλου ΕΧΑΕ κ. Γεωργάνας και ο διευθύνων σύμβουλος κ. Λαζαρίδης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία του εγχειρήματος και για τη σημασία που έχει για το Χ.Α.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επιτέλους, ολοκληρώνεται η παραχώρηση των αεροδρομίων στη Fraport – Ξεπεράστηκε και το τελευταίο εμπόδιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΠΑΠ: Πού θα διοχετεύσει τα 200 εκατ. ευρώ του ομολόγου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: MIG: Πούλησε το ποσοστό της στην Sunce Koncern για 43 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ