• Business

    Citigroup: Ναι στη δόση, όχι στο χρέος και στο QE από το Eurogroup

    • NewsRoom
    Citigroup

    Citigroup


    Μετά το Eurogroup της 15ης Ιουνίου, τα σενάρια για ένταξη στο QE και επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, θα παραμείνουν σενάρια, όπως σημειώνει η Citigroup σε νέο της report, επισημαίνοντας παράλληλα πως η συμφωνία που θα υπάρξει θα αφορά μόνο στην εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα και όχι σε κάτι άλλο.

    Όπως αναφέρει η Citi, πηγές της ΕΕ τόνισαν στο Bloomberg «η ΕΚΤ είναι απίθανο να συμπεριλάβει ελληνικά ομόλογα στο QE καθώς οι δανειστές της Ελλάδας δεν είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν σημαντικά πιο ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής των δανείων διάσωσης για να βελτιώσουν τις προοπτικές του δημόσιου χρέους της Ελλάδας».

    Αναφορικά με αξιωματούχους της ΕΕ, η συμφωνία στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 15 Ιουνίου ενδέχεται να προβλέψει ότι το ΔΝΤ θα δεσμευτεί «καταρχήν» σε δάνειο υπό όρους, αλλά η έκταση και η διατύπωση των δεσμεύσεων για μείωση του χρέους πιθανόν να μην αρκούν για να πείσουν την ΕΚΤ να συμπεριλάβει τα ελληνικά ομόλογα στο QE.

    Ενώ η Αθήνα «διαβλέπει» στην ένταξη QE την επιστροφή στις αγορές στο εγγύς μέλλον, ο αξιωματούχος τόνισε ότι η υπερβολική έμφαση στην ένταξη QE είναι λανθασμένη.

    Όπως τονίζει η Citi, συνεχίζει να προβλέπει ότι το Eurogroup θα διασφαλίσει μεν μια συμφωνία για την επόμενη εκταμίευση στην Ελλάδα αυτή την εβδομάδα, αλλά δεν θα προχωρήσει πολύ σε ότι αφορά την ελάφρυνση του χρέους, αφήνοντας την ένταξη στο QE και την ικανότητα της Ελλάδας να επιστρέψει στις αγορές πριν από το τέλος του προγράμματος διάσωσης, σε αναμονή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: SHIPPING FOCUS: Εγκαταλείπει τα σχέδια για νεότευκτα τάνκερ ο Πέτρος Παππάς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιώργος Ξηραδάκης: Επανεξελέγη στην προεδρία του Propeller Club

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πρώτη στις επενδύσεις η Αγγελική Φράγκου: Έδωσε 64 εκατ. δολ. για 5 πλοία



    ΣΧΟΛΙΑ