• Business

    Αγώνας δρόμου στα ελληνικά ομόλογα, σε χαμηλά έξι μηνών τα γαλλικά spreads

    ομόλογα


    Αγώνας δρόμου στην αγορά των ομολόγων της ευρωζώνης σήμερα και ειδικά στα ομόλογα της ευρωπεριφέρειας, με το spread ανάμεσα στο γαλλικό και το γερμανικό 10ετές ομόλογο να χάνει έδαφος σε νέο χαμηλό έξι μηνών, μόλις δύο 24ωρα πριν τις εκλογές, ένεκα της αύξησης του προβαδίσματος του κεντρώου Εμμανουήλ Μακρόν στις δημοσκοπήσεις έναντι της ακροδεξιάς Μαρίν Λε Πεν.

    Δεν σταματά επιπλέον, η βελτίωση στην αγορά των ελληνικών ομολόγων, αν και με πιο ήπιους ρυθμούς, ενώ σημαντική είναι η κερδοφορία των ιταλικών ομολόγων λόγω της αξιολόγησης από την S&P.

    Σύμφωνα με νέα στοιχεία δημοσκόπησης στην τελευταία ημέρα της προεκλογικής εκστρατείας, ο κεντρώος Μακρόν είναι πιθανό να κατακτήσει την πρώτη θέση με 62% στον β’ γύρο των γαλλικών εκλογών έναντι 38% για την Λε Πεν.

    “Οι γαλλικές εκλογές αυτές δεν είναι πλέον θέμα για τις αγορές οι οποίες έχουν ήδη αρχίσει να επικεντρώνονται σε νέα θέματα: τον πληθωρισμό, την οικονομία της ζώνης του ευρώ και τα στοιχεία της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ”, όπως υπογραμμίζει ο στρατηγικός αναλυτής της DZ Bank, Daniel Lenz.

    Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Νότιας Ευρώπης υποχωρούν επίσης και το γαλλο-γερμανικό spread αγγίζει τις 35,5 μονάδες βάσης, τα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές Νοεμβρίου.

    Μείωση δέχτηκαν και οι αποδόσεις των πορτογαλικών 10ετών κρατικών ομολόγων, ενώ το κόστος δανειοδότησης της Ελλάδας κινείται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2014 μετά τη συμφωνία αυτής της εβδομάδας με τους Ευρωπαίους πιστωτές.

    Συγκεκριμένα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου υποχωρεί στο 5,928% με βελτίωση της τάξης του 1,5% από τα χθεσινά επίπεδα και στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2019, ενώ οι αποδόσεις στο ελληνικό 2ετές υποχωρούν στο 5,610% με πτώση 3,8%.

    Η Ιταλία σημειώνει το πιο εντυπωσιακό ράλι σήμερα, με την απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου να μειώνεται κατά 2 μονάδες βάσης στο 2,22%, ενώ το spread έναντι του γερμανικού μειώθηκε σε χαμηλό 10 ημερών και στις 183 μονάδες βάσης.

    Η πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας, θα ανακοινωθεί σήμερα από την S&P Global, η οποία πρέπει να σημειωθεί ότι βρίσκεται μία βαθμίδα μακριά από το junk. Παρόλα αυτά, τα δυναμικά οικονομικά στοιχεία του τελευταίου διαστήματος οδηγούν τους επενδυτές στην εκτίμηση ότι ο οίκος θα διατηρήσει τις σταθερές προοπτικές που δίνει για τη χώρα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πρίγκιπας Φίλιππος: Τα ποτά, οι εξωσυζυγικές σχέσεις και η αντιπάθεια με την μητέρα της Ελισάβετ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: To Twitter γιορτάζει την αποχώρηση Τσανγκ (pics)

    MH XAΣΕΤΕ: Το αντίο της Daily Mail στον πρίγκιπα Φίλιππο (pic)



    ΣΧΟΛΙΑ