• Business

    Βόμβα στη Μεσογείων: Εκτός MEGA ο Ιβάν Σαββίδης

    • NewsRoom
    Ιβαν Σαββίδης

    Ιβαν Σαββίδης. Επιχειρηματίας


    Εξέλιξη-βόμβα για το πολύπαθο Mega, καθώς ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης φέρεται να αποχωρεί από το κανάλι της Μεσογείων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μεγαλοεπιχειρηματίας έχει μεταβιβάσει τις μετοχές του σε Ρώσο επιχειρηματία, σε επιστολή του οποίου επισημαίνεται ότι ο κ. Σαββίδης δεν πρόκειται ούτε να καταβάλει κάποιο μισθό στους εργαζόμενους του καναλιού ούτε και να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

    Η εξέλιξη αυτή προκαλεί, όπως θα ήταν αναμενόμενο, ανησυχία στο «Μεγάλο Κανάλι», καθώς οι προθέσεις του νέου κατόχου των μετοχών, του Ρώσου επιχειρηματία Καβάντεφ, επικεφαλής της εταιρείας ΕΛΝΟΒΟ, είναι άγνωστες.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, οι βασικοί μέτοχοι του MEGA κ.κ. Βαρδινογιάννης και Μαρινάκης φέρονται να έκαναν νέα πρόταση στις πιστώτριες τράπεζες για τον διακανονισμό του χρέους και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, που δύσκολα θα μπορέσουν να απορρίψουν οι τράπεζες.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Ιβάν Σαββίδης είχε αγοράσει τις μετοχές από τον Φώτη Μπόμπολα.
    Διαψεύδει η πλευρά Σαββίδη

    Πάντως, επίσημες πηγές από το περιβάλλον του Ιβάν Σαββίδη διαψεύδουν πως ο επιχειρηματίας αποχωρεί από το MEGA.

    Aναφέρουν, μάλιστα, πως υψηλόβαθμο στέλεχος από τον όμιλο Σαββίδη τονίζει πως ο ομογενής επιχειρηματίας θα είναι κοντά σε οποιαδήποτε κίνηση για τη βιωσιμότητα του καναλιού. Ωστόσο, οι συνομιλίες θα γίνονται ανάμεσα στο MEGA και την εταιρεία ΕΛΝΟΒΟ, η οποία είναι κοντά στον όμιλο Σαββίδη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παρασκήνιο: Γιατί ο Σαββίδης μετακομίζει το «Ε» στο κτίριο του Μπόμπολα
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κατέρρευσε και η «Ευρώπη» του Φώτη Μπόμπολα
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απίθανο: Πώς η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έφαγε 10.000 ευρώ από την Ελληνικός Χρυσός



    ΣΧΟΛΙΑ