• Business

    Στις 50 πιο ενδιαφέρουσες εταιρείες παγκοσμίως η Motor Oil

    • NewsRoom
    Motor Oil: Στα 156,5 εκατ. ευρώ τα ενοποιημένα EBITDA στο γ΄ τρίμηνο

    Βαρδής Βαρδινογιάννης


    Στη λίστα με τις 50 εισηγμένες που παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και θα πρέπει κανείς να παρακολουθήσει το 2018 συμπεριέλαβαν την Motor Oil Hellas οι αναλυτές του Bloomberg.

    Μάλιστα, η μετοχή της Motor Oil είναι η μοναδική ελληνική εισηγμένη που περιλαμβάνεται στη συγκεκριμένη λίστα, καταλαμβάνοντας την 32η θέση.

    Όπως αναφέρουν, η εταιρεία αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνει τα περιθώρια κέρδους της, ενώ τα διυλιστήρια της εταιρείας είναι τα πιο σύνθετα στη Μεσόγειο, γεγονός που επιτρέπει τη διύλιση φθηνότερου βαρέος αργού. Αυτή η δυνατότητα ανοίγει τον δρόμο για υψηλότερο από τον μέσο όρο περιθώριο αγοράς και δίνει στη Motor Oil τη δυνατότητα να επωφεληθεί από τις χαμηλές τιμές του αργού.

    Το βασικό κριτήριο για να ενταχθεί μία εταιρεία στη λίστα του Bloomberg είναι είτε να σχεδιάζει να λανσάρει σημαντικά προϊόντα ή υπηρεσίες την επόμενη χρονιά είτε επειδή θα αντιμετωπίσει ασυνήθιστες προκλήσεις.

    Για την κατάρτιση της λίστας λήφθηκαν υπόψη κριτήρια όπως η αύξηση των εσόδων, το περιθώριο κέρδους, το μερίδιο αγοράς και ο δανεισμός.

    Στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται η Advanced Micro Devices, στη δεύτερη η Alaska Air και στην τρίτη η AMC Entertainent.

    Να σημειωθεί, τέλος, ότι στην 9η θέση βρίσκεται η Cosco Shipping, που έχει θέσει ως στόχο να αναρριχηθεί στην πρώτη θέση της αγοράς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εκπληξη από τον όμιλο Βαρδινογιάννη: Ολοταχώς προς τον MSCI η Motor Oil

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Motor Oil: Συνεχίζει την πορεία επιτυχίας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Motor Oil: Η νέα στρατηγική κίνηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη



    ΣΧΟΛΙΑ