• Business

    Bασίλης Καραμούζης: Από την HSBC στην Εθνική Τράπεζα

    Βασίλης Καραμούζης

    Βασίλης Καραμούζης, Γενικός Διευθυντής, Εταιρικής & Επενδυτικής Τραπεζικής


    Στην επάνοδο του Βασίλη Καραμούζη στην Ελλάδα και την ανάληψη της θέσης του επικεφαλής στο corporate και investment banking της Εθνικής Τράπεζας, αναφέρεται εκτενές δημοσίευμα του efinancialcareers.com, κορυφαίου website με εξιδίκευση στα στελέχη του κλάδου χρηματοοικονομικών υπηρεσιών διεθνώς.

    Ο Βασίλης Καραμούζης εργάστηκε από το 2009 στην HSBC σε υψηλές θέσεις και προηγουμένως για έξι χρόνια στην Deutsche Bank. Οπως επισημαίνει το δημοσίευμα, της ιστοσελίδας που διαβάζουν τα top στελέχη παγκοσμίως, αφού αποκαλύπτει τα μυστικά του επαγγέλματος με έμφαση στο recruiting στον κλάδο, αφήνει μια senior θέση σε έναν γιγαντιαίο όμιλο αλλά στην Εθνική Τράπεζα αναλάμβανει ευρύτατα καθήκοντα καθώς θα εποπτεύει μεταξύ άλλων τη δραστηριότητα στον τομέα των μεγάλων επιχειρήσεων, του investment banking, του structured finance.

    Το efinancialcareers.com επισημαίνει ότι είναι πολυπληθής η κοινότητα των ελλήνων τραπεζιτών στο City. Παρότι γάλλοι και γερμανοί είναι περισσότεροι, η ελληνική παρουσία είναι σημαντική και αντιστοιχεί στο 1,27% των εργαζομένων στο investment banking στο Λονδίνο. Το μέγεθος δεν είναι μικρό αφού από τους 2,300 έλληνες που βρίσκονται στην database του eFinancialCareers και εργάζονται στο investment banking, ποσοστό 37% είναι στο Λονδίνο.

    O Bασίλης Καραμούζης εργάστηκε οκτώ χρόνια στην HSBC ως επικεφαλής του τομέα asset finance για τη Νότια Ευρώπη και επικεφαλής του capital financing για Ελλάδα και Κύπρο ενώ προηγουμένως ήταν επικεφαλής των πωλήσεων διεθνών αγορών και κεφαλαιαγορών της HSBC για Ελλάδα και Κύπρο.

    Στην HSBC άρχισε να εργάζεται τον Ιούνιο του 2009 στην HSBC ενώ τα προηγούμενα έξι χρόνια είχε υψηλές θέσεις στην Deutsche Bank στο Λονδίνο στον τομέα των hedge fund sales και αργότερα των διεθνών αγορών με επίκεντρο την Ελλάδα και τη Μέση Ανατολή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μεταγραφή-έκπληξη: Στην Εθνική Τράπεζα ο Βασίλης Καραμούζης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λεωνίδας Φραγκιαδάκης: Ποια είναι τα επόμενα «μυστικά» του βήματα στην Εθνική Τράπεζα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λ. Φραγκιαδάκης: Η νέα στρατηγική συνεργασία της Εθνικής Τράπεζας που θα δώσει οξυγόνο στην ελληνική οικονομία



    ΣΧΟΛΙΑ