• Business

    Ο Jeff Bezos, CEO του Amazon, είναι ξανά ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο


    Ο Jeff Bezos έγινε και πάλι το πλουσιότερο άτομο στον κόσμο,  την Παρασκευή που μας πέρασε. Ήταν ξανά ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο τον Ιούλιο, όμως για πολύ λίγες ώρες.

    Σύμφωνα με την Markets Insider, ο ιδρυτής και CEO του Αmazon έχει στο όνομά του αυτή τη στιγμή το ποσό των 90,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μετά τα κέρδη του τρίτου τριμήνου του Amazon, που του έφεραν επιπλέον 6,44 δισεκατομμύρια δολάρια, κέρδισε τον Bill Gates και έφτασε στην κορυφή.

    Εκτός από την ίδρυση του ηλεκτρονικού καταστήματος Amazon, ο Bezos κατέχει, επίσης, το The Washington Post και μια αεροδιαστημική εταιρεία, την Blue Origin. Δείτε παρακάτω μερικά ενδιαφέροντα πράγματα για τη ζωή του, πριν να γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

    Τζεφ Μπεζος

    – Η μητέρα του Jeff Bezos, Jackie, ήταν έφηβη όταν τον γέννησε τον Ιανουάριο του 1964. Είχε παντρευτεί πρόσφατα τον κουβανό μετανάστη Mike Bezos, ο οποίος υιοθέτησε τον Jeff. Ο Jeff δεν έμαθε ότι ο Mike δεν ήταν ο πραγματικός του πατέρας μέχρι που έγινε 10 ετών, αλλά λέει ότι ήταν πιο εξοργισμένος όταν έμαθε πως έπρεπε να φορέσει γυαλιά απ’ ό,τι για τα άλλα νέα.

    -Όταν ο Bezos ήταν 4 ετών, η μητέρα του είπε στον βιολογικό του πατέρα, ο οποίος εργαζόταν ως περφόρμερ σε τσίρκο, να μείνει έξω από τη ζωή τους. Όταν ο Brad Stone πήρε συνέντευξη από τον πατέρα του, ο ίδιος δεν είχε ιδέα για το ποιος ήταν ο γιος του.

    -Ο Bezos είχε ενδείξεις λαμπρότητας από νεαρή ηλικία. Όταν ήταν μικρό παιδί έβγαλε τα προστατευτικά από το κρεβατάκι του με ένα κατσαβίδι, επειδή ήθελε να κοιμηθεί σε ένα πραγματικό κρεβάτι.

    -Από την ηλικία των 4 έως 16 ετών, περνούσε τα καλοκαίρια του  στο ράντσο των παππούδων του στο Τέξας, κάνοντας πράγματα όπως επισκευή ανεμόμυλων και εκτροφή ταύρων.

    -Ο παππούς του, Preston Gise, ήταν μια τεράστια έμπνευση για τον Bezos και τον βοήθησε να ασκήσει το πάθος του για πνευματικές επιδιώξεις. Το 2010, ο Bezos είπε ότι ο Gise του δίδαξε πως “είναι πιο δύσκολο να είσαι καλός, παρά έξυπνος”.

    Σταρ Τρεκ

    –Ο Bezos ερωτεύτηκε την επανάληψη του αρχικού «Star Trek» και έγινε οπαδός και των μεταγενέστερων εκδόσεων.

    -Στο σχολείο είχε πει στους δασκάλους ότι «το μέλλον της ανθρωπότητας δεν είναι σε αυτόν τον πλανήτη». Ως παιδί, ήθελε να είναι διαστημικός επιχειρηματίας. Τώρα κατέχει μια εταιρεία εξερεύνησης του διαστήματος, που ονομάζεται Blue Origin.

    blue origin

    -Αφού ξόδεψε ένα άσχημο καλοκαίρι δουλεύοντας στο McDonald’s ως έφηβος, ο Bezos μαζί με τη φίλη του ξεκίνησαν το Dream Institute, μια δεκαήμερη καλοκαιρινή κατασκήνωση για παιδιά. Χρέωναν $600 ανά παιδί, αλλά κατάφεραν μόνο 6 εγγραφές.

    -Ο Bezos τελικά πήγε στο κολέγιο στο Princeton και ειδικεύτηκε στην επιστήμη των υπολογιστών. Μετά την αποφοίτησή του, απέρριψε προσφορές εργασίας από την Intel και Bell Labs για να συμμετάσχει σε μία startup που ονομαζόταν Fitel.

    -Αφού εγκατέλειψε τη Fitel, ο Bezos θα ξεκινούσε με τον Halsey Minor – ο οποίος αργότερα ίδρυσε το CNET – μια εταιρεία που θα απέστελλε νέα μέσω φαξ. Αντ’ αυτού, έπιασε δουλειά στο hedge fund D.E. Shaw. Έγινε ανώτερος αντιπρόεδρος μετά από μόλις τέσσερα χρόνια.

    -Εν τω μεταξύ, ο Bezos έκανε μαθήματα χορού για να βελτιώσει τις διαπροσωπικές του σχέσεις με τις γυναίκες. Παντρεύτηκε την MacKenzie Tuttle, ερευνήτρια και συνεργάτρια του D.E. Shaw, το 1993. Σήμερα είναι μυθιστοριογράφος.

    -Το 1994, ο Bezos διάβασε ότι ο διαδικτυακός ιστός είχε αυξηθεί κατά 2.300% σε ένα χρόνο. Ο αριθμός αυτός τον άφησε έκπληκτο και αποφάσισε ότι έπρεπε να βρει έναν τρόπο να επωφεληθεί από την ταχεία ανάπτυξή του. Έκανε μια λίστα 20 πιθανών προϊόντων για να πουλήσει online και αποφάσισε πως τα βιβλία ήταν η καλύτερη επιλογή.

    -Αποφάσισε να εγκαταλείψει τον D.E. Shaw, παρόλο που είχε σπουδαία δουλειά. Ο προϊστάμενός του στην εταιρεία, ο David E. Shaw, προσπάθησε να τον πείσει να μείνει, όμως ήταν ήδη αποφασισμένος να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση. Προτιμούσε να αποτύχει, παρά να μην προσπαθήσει καθόλου.

    Τζεφ Μπέζος

    -Και έτσι γεννήθηκε το Amazon! Αρχικά ξεκίνησε το Amazon.com σε ένα γκαράζ με σόμπα, ενώ τις πρώτες μέρες υπήρχε ένα κουδούνι που χτυπούσε στο γραφείο κάθε φορά που κάποιος έκανε μια αγορά. Όλοι μαζεύονταν για να δουν ποιος είναι ο πελάτης.

    -Κατά το πρώτο μήνα της κυκλοφορίας του, το Amazon πώλησε βιβλία σε ανθρώπους σε 50 κράτη και σε 45 διαφορετικές χώρες. Και συνέχισε να μεγαλώνει. Η Amazon έγινε δημόσια στις 15 Μαΐου 1997. Πέρα από διάφορα εμπόδια της αγοράς και συνέχισε να μεγαλώνει και να αναπτύσσεται έως σήμερα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αυτή είναι η ρουτίνα του δισεκατομμυριούχου Jeff Bezos

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Αυτοί είναι οι 20 πλουσιότεροι δισεκατομμυριούχοι των ΗΠΑ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απίστευτο! Το μυστικό επιτυχίας του Jeff Bezos είναι δύο πίτσες!



    ΣΧΟΛΙΑ