• Business

    Η Moody’s και η DBRS υποβάθμισαν την ισπανική Banco Popular, ενώ αυξάνεται ο κίνδυνος για bail-in

    banco popular


    Στην υποβάθμιση της ισπανικής τράπεζας Banco Popular προχώρησαν η Moody’s και η DBRS, εν μέσω έντονων ανησυχιών σχετικά με τον κίνδυνο ενός «bail in».

    Η Moody’s υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση των καταθέσεων της τράπεζας σε B2 από Ba3 και των μη εξασφαλισμένων χρεογράφων της σε B3 από B1. Το οutlook είναι αρνητικό.

    «Η Μoody’s εκτιμά πως η συνεχής ροή αρνητικών ειδήσεων σχετικά με το μέλλον της Banco Popular έχει επηρεάσει αρνητικά την εμπιστοσύνη επενδυτών και καταναλωτών» αναφέρει o oίκος αξιολόγησης στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

    Η DBRS υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση των καταθέσεων και του αξιόχρεου της ισπανικές τράπεζας σε «BB-» από «ΒΒΒ-».

    Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο οίκος αξιολόγησης με έδρα τον Καναδά επισημαίνει τις ανησυχίες σχετικά με τη δυνατότητα της Banco Popular να ενισχύσει την αδύναμη κεφαλαιακή της θέση, μετά από την σημαντική επιδείνωση της εμπιστοσύνης των επενδυτών και καταναλωτών.

    Όπως σημειώνεται, τα περιθώρια της διοίκησης να προχωρήσει σε μια επιτυχημένη κεφαλαιακή ενίσχυση είτε μέσω έκδοσης μετοχών ή μιας συγχώνευσης έχουν περιοριστεί.

    Η τράπεζα της Ισπανίας έχει δει την μετοχή της τις τελευταίες συνεδριάσεις να βυθίζεται με ταχύτατους ρυθμούς, καθώς η Ισπανική Κυβέρνηση έχει αρνηθεί να διασώσει την τράπεζα, η οποία το 2016 ανακοίνωσε ζημιές άνω των 3 δισ. ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο νέος «τραπεζικός εφιάλτης» για την Ευρώπη έρχεται από την Ισπανία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νίκος Τσάκος: Πώς από ένα πλοίο θα βγάλει 110 εκατ. δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ