• Business

    Η θέση του Mononews για τις απαιτήσεις της DEALBER από τα ΜΜΕ

    • NewsRoom


    Την απόσυρση των δημοσιευμάτων που  αναφέρονται στο πρόστιμο το οποίο  επέβαλε εναντίον της το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ζητεί με μια «εξώδικη πρόσκληση – καταγγελία» η DEALBER IKE, η οποία διαχειρίζεται το site www.dealber.gr.

    Η εταιρεία απαιτεί από τα ΜΜΕ που δημοσίευσαν ρεπορτάζ για το Δελτίο Τύπου του υπουργείου Οικονομίας, μεταξύ των οποίων και το mononews.gr,  να «κατεβάσουν» το σχετικό δημοσίευμα εντός 30 λεπτών από τη λήψη του μηνύματος της, όσο και να αιτηθούν από την Google «τη διαγραφή των ιχνών αυτού, ούτως ώστε να μην εμφανίζεται καν σε μία αναζήτηση της επωνυμίας της επιχείρησης».

    Η εταιρεία θεωρεί πως «εν γνώση τους και με σκοπό», τα δημοσιογραφικά site έβλαψαν την ίδια, δημοσιεύοντας το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου. Απειλεί, μάλιστα, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, να κινήσει ποινικές διαδικασίες για «συκοφαντική δυσφήμιση»  καθώς και για πιθανή περιουσιακή βλάβη και διαφυγόντα κέρδη.

    Όπως εξηγεί η εταιρεία, δικαιολογώντας την οργή της, η απόφαση του υπουργείου Οικονομίας να επιβάλει πρόστιμο είναι μεν αληθής, ωστόσο «δεν είναι οριστική». Μάλιστα η DEALBER προτίθεται να καταθέσει άμεσα ένσταση, δηλώνοντας πως θεωρεί βέβαιη τη δικαίωσή της.

    To mononews.gr, δημοσίευσε πράγματι ρεπορτάζ για την απόφαση του υπουργείου Οικονομίας να επιβάλει πρόστιμο στην DEALBER, ωστόσο, περιορίστηκε μόνο στα στοιχεία που αναφέρει το Δελτίο Τύπου, όπως αυτό δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας. Πέραν τούτου, δεν υπήρχε καμία άλλη αναφορά σε απόψεις και κρίσεις για τις πρακτικές της εταιρείας, πόσο μάλλον πρόθεση για συκοφαντική δυσφήμιση της. Επιπλέον, το ρεπορτάζ του mononews, δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τον τίτλο που επικαλείται στο έγγραφό της η DEALBER.

    Κατά συνέπεια, σε περίπτωση αναληθών στοιχείων το πρόβλημα έγκειται στην αρμόδια γραμματεία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, οπότε η εταιρεία μπορεί κάλλιστα να επιδώσει στον κ. Παπαδημητρίου το εξώδικό της! Σε κάθε περίπτωση, το mononews προτίθεται να δημοσιεύσει την απόφαση δικαίωσης ή μη της εταιρείας έπειτα από την εκδίκαση της ένστασή της.



    ΣΧΟΛΙΑ