• Business

    Στην αγορά των OTC εισέρχεται η Sandoz

    από αριστερά: Κώστας Ξεΐνης, Επικεφαλής Sandoz Ελλάδος, Δρ. Ηλίας Ξηρουχάκης, Γαστρεντερολόγος, Πρόεδρος της Εταιρείας Ελικοβακτηριδίου και Λοιμώξεων Πεπτικού (ΕΕΜΕΛΟΠ), Μάγδα Νάκου, PhD, Επικεφαλής Ιατρικού Τμήματος Sandoz Ελλάδος


    Με δυο νέα προϊόντα εισέρχεται στην αγορά των OTC  στην Ελλάδα η Sandoz. H εταιρία, η οποία είναι παγκόσμιος ηγέτης στα γενόσημα και βιοομοειδή φάρμακα, δραστηριοποιείται ήδη στο χώρο των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων σε άλλες χώρες, διαγράφοντας μια επιτυχημένη πορεία.

    Ακολουθώντας την παγκόσμια τάση για αύξηση στη χρήση συμπληρωμάτων διατροφής και σκευασμάτων OTC,  η Sandoz, η οποία ανήκει στον όμιλο Novartis, επενδύει και αναπτύσσει διεθνώς μία ευρεία γκάμα προϊόντων, φιλοδοξώντας να αποκτήσει δυναμική παρουσία στην αγορά των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

    Στο πλαίσιο αυτό, το χαρτοφυλάκιο της εταιρίας στην Ελλάδα εμπλουτίζεται με τη σειρά Equilumen®, μια σύγχρονη σειρά συμπληρωμάτων διατροφής για την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας, η οποία περιλαμβάνει τα συμβιοτικά Equilumen® Forte και  Equilumen® Baby και προωθείται από την εταιρεία FarmaSyn.

    Tα παραπάνω προϊόντα κυκλοφορούν ήδη σε  10 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ρωσία, η Ουκρανία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Γερμανία και η Ιταλία, ενώ διαθέτουν συνολική κλινική γνώση πάνω από 30 χρόνια.

    Μετά την «πρεμιέρα» με τα Equilumen®, στο πλάνο της εταιρίας είναι να ακολουθήσει η εισαγωγή και άλλων μη συνταγογραφούμενων φαρμακευτικών προϊόντων στην ελληνική αγορά, μεταξύ των οποίων δερματολογικά και προϊόντα για το κρυολόγημα.

    «Σήμερα η Sandoz είναι η κυρίαρχη εταιρεία διεθνώς στα βιοομοειδή και στα γενόσημα. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την πρόσβαση στη θεραπεία για όλους τους ασθενείς. Μόνο το 2016  προσεγγίσαμε 535 εκατομμύρια ασθενείς παγκοσμίως. Παράλληλα, βασικό πυλώνα ανάπτυξης της Sandoz σε όλον τον κόσμο αποτελούν και τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (OTC). Διαθέτουμε πλέον και στην ελληνική αγορά μια σύγχρονη σειρά συμπληρωμάτων διατροφής, επιδιώκοντας να καλύψουμε τις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών», δήλωσε ο Επικεφαλής της Sandoz Ελλάδος, κος Κώστας Ξεΐνης.

    Η Sandoz διαθέτει  ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο 1000 περίπου μορίων που καλύπτει όλες τις βασικές θεραπευτικές περιοχές, με τις πωλήσεις να ανέρχονται το 2016 στα 10,1 δισ. δολάρια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Απιξαμπάνη: Νέα δεδομένα για τη θεραπεία σε ηλικιωμένους ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή
      
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Pharma Innovation Forum: Οι πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο του φαρμάκου επιβεβαιώνουν ότι έχει χαθεί η ισορροπία
     
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Roche Hellas: Δωρεάν η παροχή του Cotellic στους ασθενείς υπό αγωγή



    ΣΧΟΛΙΑ