• Business

    Συνεργασία Samsung Bioepis – Takeda για την ανάπτυξη βιοτεχνολογικών φαρμάκων


    Η Samsung Bioepis Co Ltd ανακοίνωσε  τη Δευτέρα ότι θα χρηματοδοτήσει και θα αναπτύξει πολλαπλά πρωτότυπα φάρμακα, σε συνεργασία με την ιαπωνική Takeda Pharmaceutical Co Ltd, επεκτείνοντας το πεδίο των δραστηριοτήτων της, πέραν των αντιγράφων των υφιστάμενων βιολογικών φαρμάκων (βιοομοειδή).

    Τα πρωτότυπα βιοτεχνολογικά φάρμακα σηματοδοτούν αύξηση των επιχειρήσεων για τη Samsung Bioepis, η οποία από το 2012 που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα έχει επενδύσει 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια στην ανάπτυξη φαρμάκων και έχει λάβει εγκρίσεις για δύο βιοομοειδή  στην Ευρώπη και για ένα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Όπως αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους οι δύο εταιρίες, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, θα αναπτύξουν νέα βιολογικά φάρμακα σε «περιοχές που δεν έχουν αντιμετωπιστεί», ξεκινώντας αμέσως να επεξεργάζονται θεραπεία για τη σοβαρή οξεία παγκρεατίτιδα. Ωστόσο, δεν έχουν αποκαλύψει άλλους όρους του αναπτυξιακού τους προγράμματος.

    Η Samsung Bioepis, η οποία είναι θυγατρική της  Samsung BioLogics Co Ltd, απέδειξε γρήγορα τις αναπτυξιακές της ικανότητές, καθώς πέρυσι έγινε η πρώτη εταιρεία που λάνσαρε στην Ευρώπη τη βιοομοειδή έκδοση του blockbuster φαρμάκου για την ρευματοειδή αρθρίτιδα Enberg, της Amgen, παράγοντας μέχρι στιγμής πάνω από 250 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας.

    Επίσης, έχει λάβει έγκριση τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική για το αντίγραφο του Remicade της Johnson & Johnson και αναμένει ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αποφάσεις για τις αντίστοιχες εκδοχές του Humira της AbbVie Inc και του  Herceptin της Roche.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, Mingi Hyun, η Samsung Bioepis θα επιδιώξει τη συνεργασία και με άλλες φαρμακοβιομηχανίες, με στόχο σε βάθος δεκαετίας να γίνει κατασκευάστρια πρωτότυπων φαρμάκων, έχοντας τη δυνατότητα να διεξάγει όλες τις φάσεις της ανάπτυξης νέων βιολογικών προϊόντων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στην πώληση των «κόκκινων» δανείων της Euromedica προχωρούν οι τράπεζες
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αύξηση των πωλήσεων κατά 27%  για την Boehringer Ingelheim
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Ο Θανάσης Λαβίδας, η Τάνια Βρανοπούλου και τα 500.000 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ