• Business

    Αύξηση των πωλήσεων κατά 27%  για την Boehringer Ingelheim


    Θετικά οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του 2017 παρουσίασε η φαρμακευτική εταιρία Boehringer Ingelheim. Οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν  κατά 27%, σε σχέση την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, αγγίζοντας τα 9,2 δισ.  ευρώ.

    Τα στοιχεία της εταιρίας για πρώτη φορά συμπεριελάμβαναν τις καθαρές πωλήσεις από τον Κτηνιατρικό Τομέα της Sanofi (Merial), που αποκτήθηκε από την Boehringer Ingelheim στις αρχές του έτους, συμβάλλοντας σημαντικά στην αύξηση των συνολικών καθαρών πωλήσεων. Με θετικό πρόσημο κινήθηκαν και  οι φαρμακευτικές και βιοφαρμακευτικές επιχειρήσεις βάσει συμβολαίου.

    Στη μεγαλύτερη επιχειρηματική περιοχή της, τον τομέα των φαρμακευτικών προϊόντων ανθρώπινης χρήσης, η Boehringer Ingelheim πέτυχε πωλήσεις περίπου 6,1 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2017, καταγράφοντας αύξηση 12%  σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, με τα νεότερα φάρμακα της εταιρίας να παίζουν καθοριστικό ρόλο. Το χαρτοφυλάκιο του διαβήτη, το οποίο περιλαμβάνει φάρμακα που διακινούνται από κοινού με την Eli Lilly and Company, ανήλθε στα 1,2 δις ευρώ,  καταγράφοντας αύξηση 59 %. Το OFEV®, για τη θεραπεία της ιδιοπαθούς πνευμονικής ίνωσης, σημείωσε επίσης σημαντική αύξηση, με τις καθαρές πωλήσεις να φτάνουν τα 429 εκατ.  ευρώ (+72%).

    Οι καθαρές πωλήσεις της εταιρίας στην υγεία των ζώων τουλάχιστον τριπλασιάστηκαν, ως αποτέλεσμα της ενσωμάτωσης της Merial  στον Κτηνιατρικό Τομέα της. Το πρώτο εξάμηνο του έτους, η Boehringer Ingelheim παρήγαγε περίπου 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ καθαρών πωλήσεων (πέρυσι: 688 εκατομμύρια ευρώ) στον τομέα, ποσό που αντιστοιχεί σε περισσότερο από το ένα πέμπτο των συνολικών καθαρών πωλήσεών της. Εκτός από τα ισχυρά εμπορικά σήματα για τα μικρά ζώα, NEXGARD® και FRONTLINE® για προστασία από κρότωνες και ψύλλους, το εμβόλιο για χοίρους INGELVAC CIRCOFLEX®, από το αρχικό χαρτοφυλάκιο της Boehringer Ingelheim, παρείχε την κύρια συμβολή στις καθαρές πωλήσεις.

    Τέλος, οι καθαρές πωλήσεις στην παραγωγή βιοφαρμακευτικών προϊόντων βάσει συμβολαίου αυξήθηκαν κατά 18%, αγγίζοντας τα 256 εκατ. ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Sanofi και Boehringer Ingelheim: Ολοκληρώθηκε η ανταλλαγή προϊόντων
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Sobi™: Αύξηση των πωλήσεων κατά 12% το 2ο τρίμηνο του ‘17
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  AbbVie: Στην κορυφή της λίστας με τις πιο αξιόπιστες φαρμακευτικές εταιρείες για το 2017



    ΣΧΟΛΙΑ