• Business

    Πέτρος Κυριακίδης: Ο άφαντος συνεταίρος και ο πλειστηριασμός

    Πέτρος Κυριακίδης

    Πέτρος Κυριακίδης


    Ο αστικός μύθος θέλει τον Πέτρο Κυριακίδη να εγκαταλείπει την Ελλάδα λίγο πριν συλληφθεί, μεταμφιεσμένος σε ιερωμένο με πλαστό διαβατήριο στα τέλη του 2012 και έκτοτε παραμένει εξαφανισμένος.

    Είτε απολαμβάνει την αμμουδιά και τα γαλάζια νερά στην Punta Del Este της Ουρουγουάης, είτε κρύβεται κάπου στην Ευρώπη, ο άλλοτε εξ απορρήτων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη άφησε πίσω του ένα χάος, εταιρίες που κατέρρευσαν και χρέη.

    Ο ίδιος εξακολουθεί να φυγοδικεί όπως και ο γιος του Γιώργος, σπάζοντας κατά καιρούς την σιωπή του με συνεντεύξεις, όπου μιλάει ως «αυτοεξόριστος».

    Αύριο βγαίνει στο σφυρί ακίνητο της εταιρίας συμφερόντων του με την επωνυμία ΣΕΒΙΣΕ, η οποία παρασκεύαζε και διέθετε βιολογικά προϊόντα και η οποία κατέρρευσε μαζί με όλο το οικοδόμημα των δύο συνεταίρων.

    Δείτε το επίσημο έγγραφο του πλειστηριασμού:

    Πέτρος Κυριακίδης

    Το κτήριο βρίσκεται στο Αιγάλεω και η τιμή εκκίνησης για την πώλησή του είναι οχτακόσιες πενήντα επτά χιλιάδες ευρώ, απομεινάρι και αυτό της πάλαι ποτέ αυτοκρατορίας των Λαυρεντιάδη-Κυριακίδη.

    Σαφώς πιο χαμηλών τόνων ο δεύτερος βρισκόταν σχεδόν πάντα στην σκιά του Λούα-Λούα, αποδείχθηκε όμως πολύ πιο εύστροφος, όταν άρχισε να σφίγγει ο κλοιός της δικαιοσύνης.

    Οι σχέσεις του με τον Λαυρεντιάδη είχαν διαρρηχθεί -η πρώην σύζυγος του επιχειρηματία δεν ήθελε να τον βλέπει ούτε ζωγραφιστό- και η φυγή του απέδειξε ένα πράγμα.

    Ότι ο Πέτρος Κυριακίδης δεν θέλησε επ’ ουδενί να «πέσει» μαζί με τον πρώην συνεταίρο του, προτιμώντας να εξαφανιστεί ένα βράδυ σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν.

    Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Επιχειρηματίας
    Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Επιχειρηματίας

    Έκτοτε παραμένει ένα «φάντασμα» που αναζητούν οι ελληνικές αρχές, το οποίο όμως φαίνεται ότι φροντίζει πολύ καλά να μην αφήνει ίχνη, αφού δεν έχει καταστεί δυνατός ο εντοπισμός του εδώ και πέντε χρόνια.

    Οι καλά γνωρίζοντες τα της υπόθεσης επιμένουν ότι πριν φύγει είχε φροντίσει ώστε να υπάρχει ένα σημαντικό ποσό-κάποιοι λένε πάνω από πενήντα εκατομμύρια ευρώ-το οποίο τον περίμενε σε κάποιο λογαριασμό με το νέο του διαβατήριο και το καινούργιο του όνομα.

    Αυτό με το οποίο κυκλοφορεί στην Ουρουγουάη, την Παραγουάη, την Αργεντινή η την Γερμανία όπως έχει γραφτεί, προσπαθώντας να ξορκίσει τα φαντάσματα ενός πρόσφατου παρελθόντος που τον κυνηγούν ακόμη…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Λαυρέντης Λαυρεντιάδης: Ο άνθρωπος που ήθελε να γίνει αυτοκράτορας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είναι αλήθεια. Αθώος ο Λαυρεντιάδης με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ. Τον κατηγορούσαν για χειραγώγηση της Alapis

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οικογένεια Μπακατσέλου: Το παρασκήνιο της μεγάλης σύγκρουσης του εγγονού με τα παιδιά του επιχειρηματία



    ΣΧΟΛΙΑ