• Business

    «Τρίζει» η Clarksons: Γιατί κορυφαία στελέχη του ναυλομεσιτικού γίγαντα πωλούν τις μετοχές τους

    Clarksons

    Από αριστερά: Ο διευθύνων σύμβουλος Andy Case και ο οικονομικός διευθυντής Jeff Woyda της Clarksons


    Έντονο παρασκήνιο κρύβεται πίσω από την αιφνιδιαστική κίνηση των δύο κορυφαίων στελεχών του βρετανικού ναυλομεσιτικού κολοσσού Clarksons να πουλήσουν μετοχές συνολικής αξίας 6,95 στερλινών που κατέχουν στην εταιρεία. 

    Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος Andi Case προχώρησε στην πώληση 243.512 μετοχών της Clarksons στην τιμή των 24,75 δολαρίων το τεμάχιο, κατορθώνοντας να εξασφαλίσει έτσι 6,02 εκατ. στερλίνες, ενώ παράλληλα και ο οικονομικός διευθυντής Jeff Woyda αποφάσισε να πουλήσει 37.674 μετοχές με το ίδιο αντίτιμο, εισπράττοντας 930.000 λίρες.

    Επιπλέον, ο Case εξάσκησε options για 4.801 μετοχές που πέρασαν στην κατοχή του το 2014, ενώ και ο Woyda εξάσκησε options για 2.182 μετοχές. Αμφότερα τα δύο στελέχη κατέβαλαν το ποσό των 55.848 και 25.382 στερλινών αντίστοιχα για την κάλυψη των φορολογικών τους υποχρεώσεων.

    Ο Case πλέον -σύμφωνα με την TradeWinds- κατέχει 653.000 μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό συμμετοχής της τάξεως του 2,16% στην Clarksons αξίας 17 εκατ. στερλινών, ενώ ο Woyda κατέχει πλέον 145.000 μετοχές (δηλαδή ποσοστό 0,49%) αξίας 3,8 εκατ. στερλινών.

    Σημειώνεται ότι αυτή η κίνηση των δύο ανώτατων στελεχών του γίγαντα της ναυλομεσιτείας έρχεται λίγο καιρό μετά το σάλο που είχε προκαλέσει η δημοσιοποίηση των υπέρογκων bonuses που λαμβάνουν για τις υπηρεσίες που προσφέρουν, που έφερε σφοδρές αντιδράσεις από το σύνολο του κλάδου.

    Όπως είχε γράψει το mononews.gr, τα μειωμένα κέρδη που κατέγραψε το 2016 η Clarksons, οδήγησαν τη διοίκηση να προχωρήσει σε αναγκαστικές περικοπές των bonuses των ανώτερων στελεχών. Παράλληλα, οι υπέρογκες αμοιβές των ανώτερων στελεχών του βρετανικής εταιρείας -που αποτελούσαν παράδοση πολλών χρόνων- εξαγρίωσαν σημαντική μερίδα μετόχων, οι οποίοι αποφάσισαν να «επαναστατήσουν» και με τη στάση τους να προσπαθήσουν να περάσουν ένα ηχηρό μήνυμα στη διοίκηση, καταψηφίζοντας το report για τις αποδοχές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: SHIPPING FOCUS: Ολοκλήρωσε big deal 68 εκατ. δολ. στο ξηρό φορτίο ο Γιώργος Οικονόμου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά – Αναλυτικά όλες οι κατηγορίες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιατί Β. Μαρινάκης, Χ. Βαφειάς και Γ. Καραγεωργίου αγωνιούν για τη ναυτιλία



    ΣΧΟΛΙΑ