• Business

    Συμεών Παληός: Καλό deal με προειδοποίηση

    Συμεών Παληός

    Συμεών Παληός, επικεφαλής Diana Shipping


    Νέο -αν και μικρής διάρκειας- ναυλοσύμφωνο με σημαντικά βελτιωμένους ναύλους κατόρθωσε να εξασφαλίσει η ναυτιλιακή Diana Containerships, της οποίας ηγείται ο εφοπλιστής Συμεών Παληός, ενώ παράλληλα, έλαβε προειδοποιητικό σημείωμα από το NASDAQ για την πορεία της τιμής της μετοχής της, η οποία διαπραγματεύεται κάτω από το όριο του 1 δολαρίου/τεμάχιο.

    Συμφωνία με τη MOL

    Ειδικότερα, ο κ. Παληός εξασφάλισε, μέσω μιας θυγατρικής της ναυτιλιακής του, συμφωνία ναύλωσης με τον ιαπωνικών συμφερόντων κολοσσό των εμπορευματοκιβωτίων Mitsui O.S.K. Lines, Ltd. (MOL) για το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων τύπου post-pamanax Puelo (χωρητικότητας 6.541-teu και κατασκευής 2006).

    Η χρονοναύλωση, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις 13 Ιουνίου 2017 (ημέρα Τρίτη), θα έχει διάρκεια 50 ημέρες ενώ οι ναύλοι που συμφωνήθηκαν ανέρχονται στο ποσό των 14.600 δολαρίων ημερησίως, μείον προμήθεια προς τρίτους της τάξεως του 1,25%.

    Ωστόσο, το Puelo, όπως είχε ήδη ανακοινωθεί, έχει εν ισχύ ναυλοσύμφωνο με τη ναυτιλιακή Mediterranean Shipping Company (MSC) με ναύλους ύψους 6.500 δολαρίων την ημέρα (μείον προμήθεια προς τρίτους της τάξεως του 3,75%), γεγονός που σημαίνει ότι η νέα συμφωνία με τη MOL προβλέπει παραπάνω από διπλάσιους ναύλους.

    Όπως ανακοίνωσε η Diana Containerships, αναμένει ακαθάριστα έσοδα ύψους 730.000 δολαρίων από την προγραμματισμένη διάρκεια της νέας χρονοναύλωσης με τη MOL που είναι οι 50 μέρες.

    Παληός
    Αυτό το διάγραμμα δείχνει την πορεία της τιμής της μετοχής της Diana Containerships κατά το διάστημα για το οποίο έλαβε το προειδοποιητικό notice από το NASDAQ, καθώς διαπραγματεύονταν κάτω από το όριο του 1 δολαρίου για 30 συνεχόμενες ημέρες συνεδρίασης (6 Απριλίου-19 Μαΐου 2017)

    Προειδοποίηση από το NASDAQ

    Παράλληλα με τη νέα συμφωνία, η εταιρεία που ελέγχει ο κ. Παληός ανακοίνωσε ότι έλαβε προειδοποιητικό σημείωμα από το NASDAQ, καθώς η μετοχή της διαπραγματεύεται κάτω του ορίου του 1 δολαρίου ανά τεμάχιο για 30 συνεχόμενες ημέρες συνεδρίασης -συγκεκριμένα, από τις 6 Απριλίου ως και τις 19 Μαΐου 2017.

    Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της Diana Containerships, πρόκειται να παρακολουθεί την τιμή κλεισίματος της μετοχής της από την τρέχουσα περίοδο έως και τις 20 Νοεμβρίου 2017, ενώ θα επεξεργαστεί τις διαθέσιμες επιλογές της, όπως είναι ένα πιθανό reverse split (συγχώνευση μετοχών), έτσι ώστε να συμμορφωθεί ξανά με τους κανονισμούς που θέτει η αγορά του NASDAQ για τις εισηγμένες εταιρείες.

    Η ναυτιλιακή θα μπορεί να ξεπεράσει αυτό το «σκόπελο» εάν η τιμή της μετοχής της κατορθώσει να διαμορφωθεί στο 1 δολάριο ή και υψηλότερα για τουλάχιστον δέκα συνεχόμενες ημέρες διαπραγμάτευσης κατά τη διάρκεια της περιόδου χάριτος, που θα έχει διάρκεια 180 ημερών. Αν κάτι τέτοιο δεν επιτευχθεί αλλά η μετοχή της πληροί όλες τις υπόλοιπες προδιαγραφές, η Diana Containerships μπορεί να εξασφαλίσει μια δεύτερη περίοδο χάριτος διάρκειας επίσης 180 ημερών.

    Σημειώνεται ότι, όπως τόνισε η διοίκηση, αυτό το notice δεν επηρεάζει στο ελάχιστο τις εμπορικές δραστηριότητες της ναυτιλιακής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κ. Κωνσταντακόπουλος: Δημόσια προσφορά μετοχών από την Costamare

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α. Φράγκου: Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της Navios Holdings, παρά τις διευρυμένες ζημίες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Π. Παππάς: Μειώθηκαν στο 1/3 οι ζημίες της Star Bulk μέσα σε ένα χρόνο



    ΣΧΟΛΙΑ