• Business

    SHIPPING FOCUS: Ο Σταμάτης Τσαντάνης αύξησε τα έσοδα της Seanergy κατά 90%

    Τσαντάνης Seanergy ναυτιλία

    Σταμάτης Τσαντάνης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Seanergy Maritime Holdings Corp.


    Αυτές είναι πέντε από τις σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε.

    Αύξησε τα έσοδα της κατά 90% η Seanergy το Q1

    Κατά τη διάρκεια του 1ου τριμήνου του 2017, η ναυτιλιακή Seanergy Maritime Holdings, συμφερόντων της Κλώντιας Ρέστη, κατόρθωσε να αυξήσει κατά 90% τον κύκλο εργασιών της, ο οποίος διαμορφώθηκε στα 13,3 εκατ. δολάρια, έναντι εσόδων 7 εκατ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016. Ο Σταμάτης Τσαντάνης, που είναι πρόεδρος και CEO της ναυτιλιακής σχολίασε σχετικά ότι «Η επιτυχής υλοποίηση του επιχειρηματικού μας σχεδίου, μαζί με τις βελτιούμενες συνθήκες στην αγορά ξηρού φορτίου, θα συνεχίσουν να προσδίδουν σημαντική αξία στους μετόχους μας». Δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι ο κλάδος των bulkers τύπου capesize «διαθέτει τα καλύτερα θεμελιώδη στοιχεία και έχει τις καλύτερες προοπτικές στην αγορά του ξηρού φορτίου. Για το λόγο αυτό, η Seanergy θα συνεχίσει να επιδιώκει την απόκτηση ποιοτικού τονάζ τύπου capesize».

    Σε επίπεδα ρεκόρ τα φορτία που μετέφερε η P&O Ferries

    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος
    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος

    Επίπεδα-ρεκόρ κατέγραψε τους πρώτους έξι μήνες του 2017 ο όγκος των φορτίων που μετέφερε η βρετανική εταιρεία P&O Ferries δια μέσου της Μάγχης. Τα έξι οχηματαγωγά πλοία του στόλου της μετέφεραν 710.813 φορτηγά το πρώτο εξάμηνο -τα περισσότερα από κάθε άλλη φορά- ένας αριθμός αυξημένος κατά 10,4% σε σχέση με πέρσι.

    Νέα συμφωνία για την Trafigura

    Η Trafigura συνήψε συμφωνία μεγάλης διάρκειας, η οποία προβλέπει την διαχείριση φορτίου αμερικανικού αργού στον τερματικό εξαγωγικό σταθμό του Corpus Christi, στο Τέξας, τον οποίο ελέγχει από κοινού με την εταιρεία logistics Buckeye Partners. Η συμφωνία αφορά την διαχείριση 100.000 βαρελιών αργού και συμπυκνώματος που θα φτάνουν στον τερματικό σταθμό μέσω αγωγού από την πετρελαιοπηγή Permian Basin.

    Επισχέθηκε tanker που μετέφερε αργό από το Κουρδιστάν

    Οι αρμόδιες Αρχές του Καναδά προχώρησαν στην επίσχεση δεξαμενόπλοιου που μετέφερε φορτίο αργού πετρελαίου από το Κουρδιστάν για λογαριασμό του υπουργείου Πετρελαίου του Ιράκ. Πρόκειται για το tanker Neverland (χωρητικότητας 105.411-dwt και κατασκευής 2003).

    Συμμετοχή της Petrogress σε κυπριακά ναυπηγεία

    Η ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή Petrogress επένδυσε στις κυπριακές γιάρδες F&T Shipyard στη Λεμεσό, όπου θα προχωρήσει σε εργασίες ανακαίνισης. Η συμφωνία που συνήψε με την F&T Investments προβλέπει τη συνδιαχείριση και το marketing των ναυπηγείων από την Petrogress.

    Το Baltic Exchange Index και οι επιμέρους δείκτες του εκπροσωπούν καθημερινά τις τιμές των ναύλων για τα χύδην φορτία. Για την Τετάρτη (03/07/17), οι δείκτες του Baltic Freight Index διαμορφώθηκαν ως εξής:

    • Baltic Dry Index (BDI): 847 (-24)
    • Baltic Cape Index (BCI): 901 (-96)
    • Baltic Panamax index (BPI): 1060 (-2)
    • Baltic Supramax Index (BSI): 742 (-5)
    • Baltic Handysize Index (BSHI): 470 (0)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συμεών Παληός: Πώς τα «βρήκε» με την RBS

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέες δικαστικές περιπέτειες για τον Γ. Οικονόμου και την DryShips

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά ξηρού φορτίου



    ΣΧΟΛΙΑ