• Business

    SHIPPING FOCUS: Νέο deal με την Kalani για τον Γιώργο Οικονόμου

    Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής DryShips ναυτιλία

    Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής DryShips


    Αυτές είναι πέντε από τις σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε.

    Νέα συμφωνία της DryShips με την Kalani

    Παρά τα νομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, η ναυτιλιακή DryShips, συμφερόντων του Γιώργου Οικονόμου, προχώρησε σε μια ακόμη συμφωνία με το καναδικό fund Kalani Investments, στο οποίο και πούλησε 9 εκατ. κοινές μετοχές στην τιμή των 0,89 δολ./τεμάχιο. Χάρη στο τελευταίο αυτό deal -το οποίο έγινε πραγματικότητα λόγω απόρριψης, από το δικαστήριο του αιτήματος επιβολής περιοριστικών μέτρων που κατέθεσε μέτοχος της DryShips εναντίον της- η ελληνική ναυτιλιακή εισέπραξε το ποσό των 8 εκατ. δολαρίων.

    Πούλησε κι άλλες μετοχές της DHT o Fredriksen

    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος
    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος

    Η ναυτιλιακή Frontline, συμφερόντων του Νορβηγού εφοπλιστή John Fredriksen, μείωσε κι άλλο το ποσοστό της στην DHT Holdings, προχωρώντας στην πώληση 390.000 τεμαχίων. Ως εκ τούτου, η νορβηγική εταιρεία συμμετέχει πλέον με ποσοστό της τάξεως μόλις του 4,1% στην εισηγμένη στη Νέα Υόρκη DHT, την οποία και απέτυχε να εξαγοράσει μετά από τρεις διαδοχικές προσπάθειες που έπεσαν «στο κενό».

    Αυξήθηκαν 14% οι πωλήσεις της P&O Ferries

    Η βρετανικών συμφερόντων P&O Ferries κατέγραψε αύξηση στον όγκο διακίνησης φορτίων σε ποσοστό της τάξεως του 14% στους κόμβους Εουροπόρτ και Zeebrugge κατά τη διάρκεια του Η1 του 2017. Συγκεκριμένα, τα φέρι της εταιρείας διαχειρίστηκαν 42.421 μονάδες που μεταφέρθηκαν σε όλη την περιοχή της Βόρειας Θάλασσας ως και την ανατολική ακτή του Ηνωμένου Βασιλείου.

    Συνεχίζεται το sell-off των assets της Swissco

    Πέντε ακόμη πλοία του στόλου της ναυτιλιακής Swissco Holdings (με έδρα τη Σιγκαπούρη) απομένουν να πουληθούν στα πλαίσια του πλάνου αναδιάρθρωσης της εταιρείας. Από την πώλησή τους η Swissco θα εισπράξει 10 εκατ. δολ., το οποίο θα διοχετευτεί για την αποπληρωμή της δανειακής σύμβασης που έχει με την Credit Suisse.

    Βουτιά για τα κέρδη της Yara

    Η νορβηγική ναυτιλιακή Yara International -η οποία εξειδικεύεται στις μεταφορές υγραερίου (LPG)- κατέγραψε τεράστια μείωση στα κέρδη της κατά το Q2 του 2017 λόγω της πτωτικής πορείας της αγοράς. Ειδικότερα, τα κέρδη της Yara διαμορφώθηκαν στα 86,28 εκατ. δολ., έναντι κερδών ύψους 329,6 εκατ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016.

    Το Baltic Exchange Index και οι επιμέρους δείκτες του εκπροσωπούν καθημερινά τις τιμές των ναύλων για τα χύδην φορτία. Για την Τρίτη (18/07/17), οι δείκτες του Baltic Freight Index διαμορφώθηκαν ως εξής:

    • Baltic Dry Index (BDI): 932 (+20)
    • Baltic Capesize Index (BCI): 984 (+51)
    • Baltic Panamax index (BPI): 1226 (+24)
    • Baltic Supramax Index (BSI): 786 (+10)
    • Baltic Handysize Index (BHSI): 492 (+3)
    • Baltic Dirty Tanker Index (BDTI): 648 (+4)
    • Baltic Clean Tanker Index (BCTI): 549 (-2)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Π. Παππάς: Νέα παραγγελία τεσσάρων capesizes για την Oceanbulk

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιώργος Οικονόμου: Αυτό είναι το deal που θα δώσει το «φιλί της ζωής» στην Ocean Rig

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά ξηρού φορτίου



    ΣΧΟΛΙΑ