• Business

    SHIPPING FOCUS: Big hit 20,7 εκατ. δολ. από τον Ηλία Γκότση (Eurotankers)

    Ηλίας Γκότσης Eurotankers Inc. ναυτιλία

    Ο Ηλίας Γκότσης, επικεφαλής της Eurotankers Inc. με τη Δωροθέα Ιωάννου του American Club-Piraeus


    Αυτές είναι πέντε από τις σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε.

    Νέο δεξαμενόπλοιο «χτύπησε» η Eurotankers

    Η ναυτιλιακή Eurotankers, συμφερόντων του εφοπλιστή Ηλία Γκότση, φέρεται να έχει προχωρήσει στην εξαγορά του δεξαμενόπλοιου τύπου suezmax Hrvatska (χωρητικότητας 166.447-dwt και κατασκευής 2005), για το οποίο κατέβαλε στην κροατικών συμφερόντων ναυτιλιακή Tankerska Plovidba το ποσό των 20,7 εκατ. δολ. Σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται οι brokers, το ποσό ευθυγραμμίζεται με τα 20,66 εκατ. δολ. που προσδιορίζει την αξία του η online πλατφόρμα ναυτιλιακών δεδομένων VesselsValue. Αν η εξαγορά ισχύει, θα αποτελέσει το 4ο suezmax για τη Eurotankers.

    Άντλησε 2,9 εκατ. δολ. η Seanergy

    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος
    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος

    Η ναυτιλιακή Seanergy Maritime Holdings Corp., συμφερόντων της Κλώντιας Ρέστη, ολοκλήρωσε τη δημόσια προσφορά μετοχών που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο, από την οποία κατόρθωσε να αντλήσει έσοδα 2,9 εκατ. δολ. Συνολικά, η εταιρεία έχει πουλήσει μέσω του εν λόγω ATM (at-the-market) offering 2.782.136 κοινές μετοχές, ενώ, από τον Αύγουστο του 2016, έχει αντλήσει από τις αγορές ακαθάριστα έσοδα 28,3 εκατ. δολ. Όπως σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος Σταμάτης Τσαντάνης, «Έχουμε χρησιμοποιήσει αυτά τα χρήματα με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο, καθώς μας έδωσαν τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε εξαγορές τονάζ υψηλής ποιότητας».

    Δεν βλέπει βελτίωση στην αγορά των tankers το 2018 η Gibson

    Ο υψηλός όγκος της προσφοράς και η αδύναμη ζήτηση (λόγω των περικοπών του OPEC) οδήγησαν τις τιμές spot στην αγορά των δεξαμενόπλοιων στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και 4 χρόνια, σύμφωνα με τη ναυλομεσιτική Gibson. Και ενώ η ζήτηση αναμένεται να ανακάμψει το 2018, οι αναλυτές της Gibson επισημαίνουν ότι οι πιέσεις στους ναύλους θα συνεχιστούν και πριν το 2019, δεν αναμένεται να βελτιωθούν.

    Τα DSME εκδίδουν μετατρέψιμο ομόλογο 1,14 δισ. δολ.

    Η διοίκηση των νοτιοκορεάτικων ναυπηγείων DSME θα προχωρήσει στην έκδοση μετατρέψιμης ομολογίας συνολικής αξίας 1,14 δισ. δολαρίων, στα πλαίσια της διαδικασίας αναδιάρθρωσης που ακολουθείται. Η τράπεζα Export-Import Bank of Korea θα είναι ο αγοραστής, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

    Αποχώρησε ο οικονομικός διευθυντής της Awilco LNG

    Ο Snorre Schie Krogstad αποχώρησε έπειτα από περίπου έξι χρόνια από τη θέση του οικονομικού διευθυντή στην εταιρεία Awilco LNG, καθώς, όπως ανακοινώθηκε, επιθυμεί να «αναζητήσει νέες ευκαιρίες στην καριέρα του». Παρόλα αυτά, θα παραμείνει στη θέση του ως τις 30 Σεπτεμβρίου, για να εξασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στη νέα εποχή της εταιρείας μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του.

    Το Baltic Exchange Index και οι επιμέρους δείκτες του εκπροσωπούν καθημερινά τις τιμές των ναύλων για τα χύδην φορτία. Για την Τετάρτη (28/6/17), οι δείκτες του Baltic Freight Index διαμορφώθηκαν ως εξής:

    • Baltic Dry Index (BDI): 929 (+26)
    • Baltic Cape Index (BCI): 1170 (+104)
    • Baltic Panamax index (BPI): 1150 (-1)
    • Baltic Supramax Index (BSI): 761 (+4)
    • Baltic Handysize Index (BSHI): 459 (+1)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Clarksons: Πρώτοι οι Έλληνες εφοπλιστές στις αγοραπωλησίες το 2016

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Περιζήτητα τα νεότευκτα τάνκερ και bulkers

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Φίλιππος και Αντώνης Λαιμός: Τα νέα τους deals στην εφοπλιστική σκακιέρα



    ΣΧΟΛΙΑ