• Business

    SHIPPING FOCUS: Αγοράζει bulker αξίας 26 εκατομμυρίων δολαρίων o Π.Χατζηιωάννου

    Πόλυς Χατζηιωάννου

    Πόλυς Χατζηιωάννου, εφοπλιστής Safe Bulkers


    Αυτές είναι πέντε από τις σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε. 

    Αγοράζει bulker o Πόλυς Χατζηιωάννου

    Η ναυτιλιακή εταιρεία Safe Bulkers συμφερόντων του εφοπλιστή Πόλυ Χατζηιωάννου προχώρησε στην πρώτη της αγορά μετά το 2014. Σύμφωνα με τους brokers η Safe Bulkers αναμένεται να πληρώσει στην γερμανική εταιρεία Orion Bulkers το ποσό των 26 εκατομμυρίων δολαρίων για το φορτηγό πλοίο Rugia (χωρητικότητας 176.509-dwt). Στο deal συμπεριλαμβάνεται και μία χρονοναύλωση του πλοίου.

    Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας

    Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας, η οποία καθιερώθηκε από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) το 1978 και εορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Το κύριο θέμα το φετινού εορτασμού είναι η σύνδεση των πλοίων με τα λιμάνια και την ανθρωπότητα «Connecting Ships, Ports and People» , και εορτάζεται κάθε χρόνο κατά την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Στόχος της ημέρα αυτής είναι να αναδείξει το πόσο σημαντικά έχει συνεισφέρει η ναυτιλία, στην ασφάλεια στη θάλασσα και στο θαλάσσιο περιβάλλον. Στη σημερινή ημέρα αναφέρθηκε και ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μέσα από δήλωση του που μπορείτε να δείτε εδώ.

     

     

     Μετατροπή containership και μηχανή διπλού καυσίμου

    Πιστοποιήθηκε η ολοκλήρωση της μετατροπής του containership Wes Amelie, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιεί ως καύσιμο το LNG. Το έργο αφορούσε την μετατροπή της κύριας μηχανής MAN 8L48/60B ενός containership χωρητικότητας 1.036-teu, σε μια πολλαπλών καυσίμων τετράχρονη MAN 51/60DF μονάδα η οποία επιτρέπει τη λειτουργία διπλού καυσίμου. Πρόκειται για την πρώτη μετατροπή τέτοιου τύπου που έχει καταγραφεί παγκοσμίως.

    Επιστροφή στην Ελλάδα για το MasterJet

    Το ταχύπλοο Master Jet που ανήκει στο στόλο της Seajets, συμφερόντων του εφοπλιστή Μάριου Ηλιόπουλου, ολοκλήρωσε με επιτυχία τη χρονοναύλωση του στις Αζόρες και επιστρέφει στην Ελλάδα για να πραγματοποιήσει την προβλεπόμενη ετήσια ακινησία του.

    Καινούργιο κρουαζιερόπλοιο για την Azamara

    H θυγατρική εταιρία της Royal Caribbean Cruises Ltd., Azamara Club Cruises ανακοίνωσε τη συμφωνία για την αγορά ενός καινούριου κρουαζιερόπλοιου. Η αγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί τον προσεχή Μάρτιο. Το νεοαποκτηθέν κρουαζιερόπλοιο ονομάζεται Azamara Pursuit, και το μέγεθος του είναι κοντά με τα Azamara Journey και Azamara Quest. Το μέγεθος του, καθιστά εύκολη τη πρόσβαση του σε μικρά και δυσπρόσιτα λιμάνια που δεν μπορούν να φτάσουν μεγαλύτερα σε μήκος κρουαζιερόπλοια.

     

    Το Baltic Exchange Index και οι επιμέρους δείκτες του εκπροσωπούν καθημερινά τις τιμές των ναύλων για τα χύδην φορτία. Για την Πέμπτη  (28/09/2017), οι δείκτες του Baltic Freight Index διαμορφώθηκαν ως εξής:

    • Baltic Dry Index (BDI): 1391 (-38)
    • Baltic Capesize Index (BCI):  2824 (-118)
    • Baltic Panamax index (BPI): 1352(-54)
    • Baltic Supramax Index (BSI): 1041 (-13)
    • Baltic Handysize Index (BHSI): 616 (+3) 

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Celestyal Cruises: Πώς το «άνοιγμα» στην Κίνα αποδεικνύεται «θησαυρός» για την εταιρεία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Μελισσανίδης: Επιβεβαιώθηκε το super deal για 4+4 νεότευκτα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έκλεισε το deal για τα ναυπηγεία STX France – Πώς διαμορφώνονται οι νέες ισορροπίες



    ΣΧΟΛΙΑ