• Business

    Π. Γεωργιόπουλος: Η International Seaways του δίνει 53 εκ. δολ. για μεταχειρισμένο tanker

    Πήτερ Γεωργιόπουλος

    Πήτερ Γεωργιόπουλος, εφοπλιστής Gener8 Maritime


    Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του deal που θα την δει να βάζει στα ταμεία της 53 εκατομμύρια δολάρια, φαίνεται πως βρίσκεται η ναυτιλιακή εταιρεία Gener8 Maritime, της οποίας ηγείται ο Έλληνας εφοπλιστής Πήτερ Γεωργιόπουλος.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η ναυτιλιακή International Seaways εμφανίζεται ως ο πιθανότερος αγοραστής για το VLCC tanker Gener8 Zeus (χωρητικότητας 318.325-dwt και κατασκευής 2010).

    Όπως τονίζουν οι ναυλομεσίτες το ενδιαφέρον που έχουν δείξει διάφορες ναυτιλιακές για το συγκεκριμένο VLCC, δεν συνάδει με τον τρόπο που έχει διαμορφωθεί η αγορά second hand VLCCs (είναι αρκετά μειωμένη αυτό το διάστημα).

    Εφόσον η International Seaways προχωρήσει στην αγορά του tanker, θα είναι η τρίτης της μέσα στο 2017, αφού ήδη έχει προσθέσει στο στόλο της δύο μεταχειρισμένα suezmaxes.

    Σημειώνεται πως ο οικονομικός διευθυντής της International Seaways, o Jeff Pribor, κατείχε την ίδια ακριβώς θέση στην General Maritime πριν μετονομαστεί σε Gener8 Maritime.

    Με τον τρόπο αυτό και με την επικείμενη ολοκλήρωση του deal, ο κ. Γεωργιόπουλος δείχνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως μένει πιστός στις δηλώσεις του, περί ανανέωσης του στόλου της Gener8.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απώλειες για τα τάνκερ αργού βλέπει και το 2018 η Evercore

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Γεωργιόπουλος: Golden deal για τον εφοπλιστή – Πουλάει VLCC για 53 εκατ. δολ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τρόμος εν πλω για φορτηγό πλοίο ελληνικών συμφερόντων



    ΣΧΟΛΙΑ