• Business

    Π. Γεωργιόπουλος: Golden deal για τον εφοπλιστή – Πουλάει VLCC για 53 εκατ. δολ

    Πήτερ Γεωργιόπουλος, εφοπλιστής

    Πήτερ Γεωργιόπουλος, εφοπλιστής


    Σε ένα deal που αναμένεται να εντυπωσιάσει, φαίνεται πως προχωράει η ναυτιλιακή Gener8 Maritime, της οποίας ηγείται ο Έλληνας εφοπλιστής Πήτερ Γεωργιόπουλος.

    Όπως αναφέρουν πηγές τις αγοράς, η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ναυτιλιακή, αναμένεται να αποχωριστεί το VLCC tanker Gener8 Zeus (χωρητικότητας 318.325-dwt και κατασκευής 2010). Αρκετοί πιθανοί αγοραστές έχουν κάνει την εμφάνισή τους, εκφράζοντας ενδιαφέρον για την απόκτηση του πλοίου.

    Η πώληση αυτή είναι η δεύτερη μέσα σε πολύ μικρό διάστημα, μετά την πώληση του suezmax tanker Gener8 Argus (χωρητικότητας 159.901-dwt και κατασκευής 2000) στην επίσης ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή εταιρεία NGM Energy, συμφερόντων του κ. Γ. Μουνδρέα.

    Όπως δείχνουν οι κινήσεις αυτές, o κ. Γεωργιόπουλος συνεχίζει την ανανέωση του στόλου της Gener8, απομακρύνοντας τα μεγαλύτερα σε ηλικία πλοία και εστιάζοντας σε παραγγελίες νεότευκτων με τα χρήματα που κερδίζει από τα deal που κλείνει.

    Συγκεκριμένα το tanker Gener8 Zeus, αναμένεται να πωληθεί για ένα ποσό που θα ανέρχεται στα 53 εκατομμύρια δολάρια. Τιμή αυξημένη κατά 2 εκατομμύρια από αυτή που εμφανίζεται στην online πλατφόρμα ναυτιλιακών δεδομένων VesselsValue.

    Εφόσον το deal προχωρήσει και ο κ. Γεωργιόπουλος κερδίσει 53 εκατομμύρια από αυτή την πώληση, τότε αυτομάτως εισερχόμαστε σε μία νέα εποχή, με τις τιμές των VLCCs να έχουν ανοδική πορεία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φίλιππος Βενετόπουλος στο Mononews: Για να πετύχεις κάτι μαγικό στη ζωή πρέπει να φέρνεις τον εαυτό σου στα όρια του

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο εφοπλιστής Κρίτων Λεντούδης ανοίγει πόλεμο με την Λιβύη: Τι μηνύματα στέλνει στους Έλληνες πλοιοκτήτες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Β. Μαρινάκης: Αναβαθμίζει την Capital Product ο οίκος Moody’s



    ΣΧΟΛΙΑ