• Business

    Π. Γεωργιόπουλος: Εξασφάλισε έκπτωση 20 εκατομμυρίων για νεότευκτο tanker

    Πήτερ Γεωργιόπουλος Gener8

    Πήτερ Γεωργιόπουλος, διευθύνων σύμβουλος Gener8 Maritime


    Η ναυτιλιακή εταιρεία  Gener8 Maritime, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Πήτερ Γεωργιόπουλος, εξασφάλισε μία σημαντική έκπτωση για το τελευταίο νεότευκτο VLCC της από τα φιλιππινέζικα  ναυπηγεία Hanjin Heavy Industries & Construction (HHIC).

    Το νέο deal που υπέγραψαν οι δύο μεριές, θα δει την εταιρεία του κ. Γεωργιόπουλου να εξοικονομεί 19,3 εκατομμύρια δολάρια από την αρχική τιμή του -υπό κατασκευή- Gener8 Nestor (χωρητικότητας 300.000-dwt). Στο ποσό συμπεριλαμβάνονται και 5,4 εκατομμύρια δολάρια λόγω καθυστέρησης παράδοσης του πλοίου.

    Σε έγγραφη δήλωση της, στην Αμερικάνικη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Gener8 ενημερώνει πως η γιάρδα θα την πληρώνει -από τις 9 Οκτωβρίου και μετά-  30.000 δολάρια την ημέρα, μέχρι και της παραδοθεί το δεξαμενόπλοιο.

    Σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία η ναυτιλιακή θα πληρώσει ένα ποσό της τάξεως των 77.1 εκατομμυρίων δολαρίων για το VLCC.  Ποσό μειωμένο κατά 20 περίπου εκατομμύρια από την αρχική συμφωνία που είχε με τα ναυπηγεία.

    Όπως έγραψε το mononews.gr η ναυτιλιακή της οποίας ηγείται ο κ. Γεωργιόπουλος συνεχίζει την ανανέωση του στόλου της έπειτα και από την πώληση,  για 22.5 εκατομμύρια δολάρια, του  παλαιότερου tanker της, Gener8 Poseidon (χωρητικότητας 305.800-dwt και κατασκευής 2002).

    Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της online πλατφόρμας ναυτιλιακών δεδομένων VesselsValue, ο στόλος της Gener8 αποτελείται από 33 ενεργά tankers συνολικής αξίας 1,72 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το Gener8 Nestor είναι το όγδοο και τελευταίο δεξαμενόπλοιο που παρήγγειλε η εταιρεία από τα ναυπηγεία HHIC των Φιλιππινών. Το VesselValue καθορίζει την τιμή του νεότευκτου στα 77 εκατομμύρια δολάρια σήμερα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιώργος Λογοθέτης: Γιατί στέλνει στα διαλυτήρια νεότευκτο πλοίο του

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α. Πίττας: Στα σκαριά μεγάλο deal της Euroseas με την Poseidon

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ε. Μαρινάκης: Νέο super deal που του αποφέρει 23.000 δολάρια την ημέρα

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ