• Business

    Δ. Μίχαλος: Ακόμη ένα handysize για την Diligent Holdings

    Δημήτρης Μίχαλος, εφοπλιστής Diligent Holdings


    Η ναυτιλιακή εταιρεία Diligent Holdings της οποίας ηγείται ο Έλληνας εφοπλιστής Δημήτρης Μίχαλος, φαίνεται πως έχει στρέψει για τα καλά το ενδιαφέρον της στην αγορά των handysize bulkers.

    Όπως αναφέρει το tradewindsnews και επιβεβαιώνει και η ίδια η ναυτιλιακή, προχώρησε στην αγορά του φορτηγού πλοίου Magnolia Ace (χωρητικότητας 28.389-dwt και κατασκευής 2010 στην Ιαπωνία). Η Diligent φαίνεται πως έδωσε ένα ποσό κοντά στα 8 εκατομμύρια δολάρια για το bulker, ωστόσο η ίδια η εταιρεία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα το ακριβές αντίτιμο.

    Αυτό είναι το τρίτο handysize που αγοράζει η εταιρεία αυτό το χρόνο και συνολικά το έκτο από τον Φεβρουάριο του 2016. Σημειώνεται πως και τα τρία bulkers που προστέθηκαν στον στόλο της Diligent είναι κατασκευασμένα σε ιαπωνικά ναυπηγεία.

    Η ναυτιλιακή που διαχειρίζεται ο κ. Μίχαλος, έχει αυτή τη στιγμή 7 handysize bulkers στο στόλο της με τη ηλικία των πλοίων να κυμαίνεται από τα επτά έως τα δέκα έτη.

    Το περασμένο διάστημα η Diligent είχε συνδεθεί με αρκετά σενάρια αγοράς μεταχειρισμένων φορτηγών πλοίων. Συγκεκριμένα τον Ιούλιο, πληροφορίες ανέφεραν πως η ναυτιλιακή ενδιαφέρεται για το bulker Atlantic Daisy (χωρητικότητας 37.406-dwt και κατασκευής 2007). Ένα μήνα πιο πριν η εταιρεία εμφανίζονταν ως η πιθανότερος προορισμός του  Valente Angel (χωρητικότητας 28.534-dwt και κατασκευής 2007).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Π. Γεωργιόπουλος: Η International Seaways του δίνει 53 εκ. δολ. για μεταχειρισμένο tanker

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μινωικές για deal με Attica: «Είναι μια καλή και έντιμη συμφωνία»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κ. Κωνσταντακόπουλος: Ψάχνει μεταχειρισμένες ευκαιρίες η Costamare, με όπλο την ισχυρή ρευστότητα



    ΣΧΟΛΙΑ