• Business

    Η Microsoft «σκοτώνει» μετά από 32 χρόνια το πιο δημοφιλές πρόγραμμα των Windows


    Η Microsoft ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει οριστικά και αμετάκλητα το πρόγραμμα Paint, μετά την επόμενη αναβάθμιση των Windows 10, που είναι προγραμματισμένη για το φθινόπωρο του 2017 και θα φέρει την ονομασία Fall Creators.

    Έπειτα από 32 χρόνια η «ζωγραφική» δεν θα υποστηρίζεται. Το πρόγραμμα που συστήθηκε για πρώτη φορά στο κοινό το 1985 μέσα από την έκδοση 1.0 των Windows, της εταιρείας του Bill Gates.

    Πάντως η Microsoft θα διατηρήσει το καινούργιο πρόγραμμα που παρουσίασε τον Απρίλιο και δεν είναι άλλο από το Paint 3D. Συγκριτικά με τον – κατά 32 χρόνια μεγαλύτερο – προκάτοχο του, το Paint 3D θα προσφέρει μία τελείως διαφορετική εμπειρία στον χρήστη, γεγονός που υποδεικνύει πως δεν θα έχει κοινά με το Paint καθώς δεν μοιάζει ούτε «συμπεριφέρεται» με τον ίδιο ή παρόμοιο τρόπο.

    Το Paint 3D έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με τρισδιάστατα εργαλεία επεξεργασίας εικόνων. Αξίζει να αναφερθεί πως το καινούργιο πρόγραμμα θα επιτρέπει έως ένα σημείο, μία βασική επεξεργασία 2 διαστάσεων (2D).

    Τέλος, το Paint αναμένεται να συμπεριληφθεί  στη λίστα των top 10 προγραμμάτων που αφαιρέθηκαν ή καταργήθηκαν από τα Windows 10 (μαζί με το Outlook Express, το Reader app, και το Reader list) όταν γίνει διαθέσιμο το update με το όνομα Fall Creators.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο κύβος ερρίφθη: Η Ελλάδα βγήκε επίσημα ξανά στις αγορές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Alvarez & Marsal: Άδεια διαχείρησης δανείων και πιστώσεων για την IPM από την Τράπεζα της Ελλάδος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣMIG: Παύση διαπραγμάτευσης Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου ύψους 375 εκατ. ευρώ

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ