• Business

    Τον Σεπτέμβριο τα σπουδαία για την Seadrill του John Fredriksen

    John Fredriksen ναυτιλία

    John Fredriksen, επικεφαλής Frontline


    Η 14η Σεπτεμβρίου είναι η κρίσιμη ημερομηνία για το μέλλον της εταιρείας γεωτρήσεων Seadrill, συμφερόντων του Νορβηγού εφοπλιστή και Κύπριου πολίτη John Fredriksen.

    Η αναδιάρθρωση της εταιρείας είχε εκτιμηθεί αρχικά ότι θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του περασμένου Απριλίου, όμως αυτό δεν έγινε, με την ημερομηνία αναδιάρθρωσης να αναβάλλεται σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία για τις 12 Σεπτεμβρίου, ενώ δύο μέρες αργότερα, στις 14 Σεπτεμβρίου, θα επέλθει η ωρίμανση ενός δανείου ύψους 450 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς το 84% των τραπεζών που εμπλέκονται στο δάνειο αυτό συμφώνησαν για την παράταση της ωρίμανσής του κατά ένα μήνα, από τις 15 Αυγούστου που θα ήταν κανονικά.

    Η Seadrill ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με επενδυτές και πιστωτές, ώστε να επιτευχθεί μία εκτενής ανακεφαλαιοποίηση της εταιρείας. “Όπως έχουμε ανακοινώσει κατά το παρελθόν, συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως η υλοποίηση ενός αναλυτικού σχεδίου αναδιάρθρωσης πιθανόν να περιλαμβάνει διαδικασίες του Άρθρου 11, και ετοιμαζόμαστε αρμοδίως”, αναφέρει η εταιρεία, εξηγώντας πως η παράταση της ημερομηνίας αναδιάρθρωσης “δίνει επιπλέον χρόνο για να ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις και να προετοιμαστούμε για τα απαραίτητα πιθανά έγγραφα υλοποίησης”.

    Επαναλαμβάνοντας τις προειδοποιήσεις της προς τους μετόχους της (μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η Hemen Holding του John Fredriksen, η Wealthy Fountain και ο Κινέζος επιχειρηματίας Jinquan Tong, ενώ μικρότερα ποσοστά κατέχουν μεταξύ άλλων οι BlackRock, Capital Group και Vanguard), η Seadrill σημειώνει πως η τελική συμφωνία θα επιφέρει σημαντικές απώλειες για τους μετόχους.

    Πάντως, οι αναλυτές της Arctic Securities εκτιμούν πως, παρά το γεγονός ότι γύρω από τις διαπραγματεύσεις για τη Seadrill υπάρχει μία έντονη αβεβαιότητα, το βασικό σενάριο είναι μία συναινετική συμφωνία, καθώς όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές θα είχαν συμφέρον από μία τέτοια εξέλιξη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κ. Κωνσταντακόπουλος: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών τα κέρδη τριμήνου της Costamare

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιάννης Μυτιληναίος: Συνεχίζει τις στρατηγικές business στη ναυτιλία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σ. Παληός: Επιπλέον κεφάλαια θα χρειαστεί η Diana Containerships για τα χρέη της



    ΣΧΟΛΙΑ