• Business

    Τάνκερ από το Ντουμπάι για την Avin International (οικογένεια Βαρδινογιάννη)

    tanker ναυτιλία


    Στην απόκτηση ενός τάνκερ τύπου aframax από την ναυτιλιακή Blue Lines Shipping (BLS), με έδρα το Ντουμπάι, προχώρησε η Avin International, συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

    Ο λόγος για το πλοίο BLS Ability, χωρητικότητας 85.000 dwt και κατασκευής 2002 στην Ιαπωνία, το οποίο, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το TradeWinds, πωλήθηκε στην Avin International έναντι 9 εκατομμυρίων δολαρίων, ποσό που αντιστοιχεί στις προσδοκίες για ένα πλοίο αυτής της κατηγορίας.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα από τα αδελφά πλοία του BLS Ability, το BLS Amity (επίσης κατασκευής 2002), πωλήθηκε επίσης στην Avin International τον Μάιο του 2015, έναντι 20 εκατομμυρίων δολαρίων, και σήμερα ονομάζεται Marianna VV, ενώ το τρίτο αδελφό πλοίο της σειράς, το BLS Advance, παραμένει στον στόλο της BLS.

    Σημειωτέον ότι η BLS είχε αποκτήσει και τα τρία αδελφά πλοία από την Sanko Steamship το 2011, και ήταν επί χρόνια ναυλωμένα στις Valero Energy και Shell.

    Εξάλλου, η BLS πούλησε τον περασμένο μήνα το τάνκερ Bursa (χωρητικότητας 51.000 dwt, κατασκευής 2008) στην ινδική Great Eastern Shipping έναντι 17,5 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο είχε πουλήσει και δύο τάνκερ MR κατασκευής 2008.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Προκοπίου: Νέες εξελίξεις με την είσοδο της Dynagas στην αγορά των FSRU

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Και τρίτο VLCC παρήγγειλε η Enesel (οικογένεια Λαιμού)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το οριστικό «αντίο» της ελληνικής ναυτιλίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Ο ρόλος της Revoil



    ΣΧΟΛΙΑ