• Business

    Π. Γεωργιόπουλος: Πούλησε τάνκερ aframax η Gener8 Maritime

    Πήτερ Γεωργιόπουλος

    Πήτερ Γεωργιόπουλος, εφοπλιστής Gener8 Maritime


    Στην πώληση ενός τάνκερ aframax προχώρησε η ναυτιλιακή Gener8 Maritime, συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Γεωργιόπουλου, στο πλαίσιο της διαδικασίας ανανέωσης του στόλου της.

    Πρόκειται για το χωρητικότητας 105.000 dwt τάνκερ Pericles (κατασκευής 2003), το οποίο πωλήθηκε έναντι 11 εκατομμυρίων δολαρίων, αφήνοντας τον στόλο της εταιρείας με ένα μόνο τάνκερ aframax.

    Στελέχη της εταιρείας είχαν προαναγγείλει μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων β’ τριμήνου 2017 ότι πιθανόν η Gener8 να προχωρούσε σε περαιτέρω πωλήσεις πλοίων, στο πλαίσιο μίας διαδικασίας ανανέωσης που προωθεί συστηματικά το τελευταίο διάστημα, με αρκετές πωλήσεις παλαιότερων κυρίως πλοίων της για περαιτέρω απασχόληση ή προς διάλυση, ώστε να κάνει “χώρο” για τα νεότευκτα VLCCs της.

    Συνεχίζουμε να αναλαμβάνουμε συνετή μακροπρόθεσμη δράση για να ενισχύσουμε τον ισολογισμό μας. Καθώς η αγορά των τάνκερ θα αναπροσαρμόζεται μέσα στους επόμενους 12 μήνες, πιστεύουμε πως θα είμαστε σε πλεονεκτική θέση για να συμμετάσχουμε στην ανάκαμψη”, είχε δηλώσει ο Πήτερ Γεωργιόπουλος για τα αποτελέσματα β’ τριμήνου της εταιρείας, χαρακτηρίζοντας τις πωλήσεις πλοίων της Gener8 “συνετές συναλλαγές” που παρέχουν στην εταιρεία επιπλέον ρευστότητα, ώστε να μην αντιμετωπίσει προβλήματα σε περίπτωση που η ανάκαμψη της αγοράς δεν είναι τόσο ισχυρή όσο αναμένεται.

    Πάντως, ναυλομεσίτες που επικαλείται το TradeWinds αναφέρουν πως η τιμή στην οποία πουλήθηκε το Pericles υποδεικνύει μία υποχώρηση στις τιμές των τάνκερ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκόλλησης του Blue Star Patmos (Video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το μέλλον στη ναυτιλία πλησιάζει: Απομακρυσμένος έλεγχος πλοίου από απόσταση 8.000 χιλιομέτρων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:Γ. Μελισσανίδης: Business με την Cosco για 4+4 νεότευκτα bulkers



    ΣΧΟΛΙΑ