• Business

    Π. Γεωργιόπουλος: Άλλο ένα παλιό τάνκερ της Gener8 ψάχνει αγοραστή

    Πήτερ Γεωργιόπουλος

    Πήτερ Γεωργιόπουλος, εφοπλιστής Gener8 Maritime


    Ακάθεκτη συνεχίζει την ανανέωση του στόλου της η ναυτιλιακή Gener8 Maritime, συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Γεωργιόπουλου, η οποία φέρεται έτοιμη να πουλήσει ένα ακόμα παλιό τάνκερ της.

    Αυτή τη φορά, οι πληροφορίες στην αγορά, τις οποίες επικαλείται το TradeWinds, θέλουν την Gener8 να αναζητά αγοραστή για το χωρητικότητας 160.000 dwt Gener8 Argus (κατασκευής 2000), με τις φήμες που θέλουν την τιμή του πλοίου να κυμαίνεται γύρω στα 11 εκατομμύρια δολάρια να κρίνονται πρόωρες.

    Η κίνηση αυτή, αν επιβεβαιωθεί, έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά την πώληση του χωρητικότητας 305.800 dwt πλοίου Gener8 Poseidon (κατασκευής 2002) έναντι 22,5 εκατομμυρίων δολαρίων, πιθανόν σε ινδική εταιρεία. Το συγκεκριμένο πλοίο, ένα από τα 22 VLCCs του στόλου της (που αριθμεί συνολικά 33 πλοία) είχε αποτελέσει αντικείμενο επίμονων συζητήσεων τους προηγούμενους μήνες.

    Νωρίτερα φέτος, το χωρητικότητας 105.000 dwt τάνκερ Pericles (κατασκευής 2003) πωλήθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου έναντι 11 εκατομμυρίων δολαρίων, αφήνοντας τον στόλο της εταιρείας με ένα μόνο τάνκερ aframax.

    Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του VesselsValue, αν επιβεβαιωθεί η πώληση του Gener8 Argos, η ναυτιλιακή έχει πουλήσει 11 πλοία από τις αρχές του 2016 μέχρι σήμερα.

    Στελέχη της εταιρείας είχαν άλλωστε προαναγγείλει μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων β’ τριμήνου 2017 ότι πιθανόν η Gener8 να προχωρούσε σε περαιτέρω πωλήσεις πλοίων, στο πλαίσιο μίας διαδικασίας ανανέωσης που προωθεί συστηματικά το τελευταίο διάστημα, με αρκετές πωλήσεις παλαιότερων κυρίως πλοίων της για περαιτέρω απασχόληση ή προς διάλυση, ώστε να κάνει “χώρο” για τα νεότευκτα VLCCs της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μ. Τραυλού: Και δεύτερο πλοίο στον στόλο της Neptune Dry

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σ. Παληός: Golden deals από τον εφοπλιστή – Πουλάει 7 containerships για 104 εκατ.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λ. Πατίτσας: Η μεγάλη επιστροφή στο ξηρό φορτίο και τα σχέδια της Atlas Bulk



    ΣΧΟΛΙΑ