• Business

    Νέο μπάσιμο από την Α. Φράγκου: Βάζει την Navios Containers στην αγορά OTC του Όσλο

    Αγγελική Φράγκου Navios ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Holdings


    Συνεχίζει τις φιλόδοξες επενδύσεις της η Αγγελική Φράγκου, που αυτή τη φορά στρέφει την προσοχή της στην αγορά over the counter του Όσλο, όπου θέλει να εντάξει την νεοσυσταθείσα εταιρεία συμφερόντων της Navios Maritime Containers.

    Όπως ανακοίνωσε η Navios Containers, έχει έρθει σε συμφωνία με επενδυτές για την απόκτηση 15 εκατομμυρίων μετοχών έναντι 5 δολαρίων ανά τεμάχιο μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, μία επένδυση ύψους 75 εκατομμυρίων δολαρίων. Μέρος του ποσού αυτού, σύμφωνα με την νεοσυσταθείσα ναυτιλιακή, θα αξιοποιηθεί για τη χρηματοδότηση της απόκτησης ολόκληρου του στόλου από 14 containers της Rickmers Maritime, καθώς και για περαιτέρω εξαγορές πλοίων.

    Πρόκειται για έντεκα πλοία χωρητικότητας 4.250 teu και τρία χωρητικότητας 3.450 teu, με μέση ηλικία στα 9,5 έτη, τα οποία αποκτήθηκαν σε ένα deal αξίας 113 εκατομμυρίων δολαρίων και αναμένεται να αρχίσουν να παραδίδονται την ερχόμενη εβδομάδα.

    Από την πλευρά της, η Navios Partners θα επενδύσει 30 εκατομμύρια δολάρια και θα αποκτήσει το 40% των μετοχών, ενώ η μητρική Navios Holdings θα επενδύσει 5 εκατομμύρια δολάρια και θα λάβει το 6,67% των μετοχών της Navios Containers. Αμφότερες οι εταιρείες του ομίλου Navios θα λάβουν και δικαιώματα προτίμησης με πενταετή διάρκεια για το 6,8% και το 1,7% των μετοχών αντίστοιχα για τη Navios Partners και τη Navios Holdings.

    Επιπλέον, όπως ανακοινώθηκε, η Navios Containers σκοπεύει να υποβάλει αίτηση εγγραφής στην αγορά over the counter της Νορβηγίας, και εκτιμά ότι η εισαγωγή της θα έχει ολοκληρωθεί περίπου την 1η Ιουνίου.



    ΣΧΟΛΙΑ