• Business

    Νέα επεκτατική κίνηση της Αγγελικής Φράγκου: Επενδύει και πάλι στη Σιγκαπούρη

    Αγγελική Φράγκου Navios Maritime Holdings

    Αγγελική Φράγκου. Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc.


    Σε μία ακόμα δυναμική κίνηση προχώρησε η Αγγελική Φράγκου, καθώς η εταιρεία Navios Holdings (συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου) συμφώνησε με την εισηγμένη στη Σιγκαπούρη First Ship Lease Trust (FSL Trust) για την απόκτηση σημαντικού μεριδίου της.

    Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, η Navios Holdings συμφώνησε στην απόκτηση 154,4 εκατομμυρίων μετοχών της FSL Trust, η οποία ελέγχεται από την HSH Nordbank, ενώ στο πλαίσιο της συμφωνίας η Navios θα χορηγήσει στην FSL Trust μετατρέψιμο δάνειο αξίας 20 εκατομμυρίων δολαρίων για χρονική περίοδο ενός έτους, προκειμένου να αποπληρωθούν οι υπάρχουσες δανειακές οφειλές της FSL Trust, υπό την προϋπόθεση ότι θα προχωρήσει η αναδιάρθρωση του δανεισμού της, καθώς και με κάποιους ακόμα όρους.

    Το δάνειο θα είναι μετατρέψιμο σε τέτοιο αριθμό μετοχών της FSL Trust, ώστε αν προστεθούν στις 154,4 εκατομμύρια μετοχές που αποκτά βάσει της συμφωνίας, το ποσοστό της Navios θα ανέρχεται στο 50,1%.

    Σύμφωνα με την FSL Trust, οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να διαπραγματευτούν μεταξύ τους ώστε να έχει ολοκληρωθεί η τελική συμφωνία μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου.

    Φαίνεται πάντως πως η Αγγελική Φράγκου έχει μία ιδιαίτερη προτίμηση στα προβληματικά trust της Σιγκαπούρης, καθώς μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η Navios Maritime Partners συμφώνησε για την απόκτηση ολόκληρου του στόλου από δεξαμενόπλοια της εισηγμένης στη Σιγκαπούρη Rickmers Maritime (συνολικά 14 πλοία) έναντι 113 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Σημειωτέον ότι πριν από λίγες μέρες, σε μία σαφώς λιγότερο εντυπωσιακή, αλλά ουσιαστική κίνηση, η Navios Maritime Partners ανακοίνωσε την απόκτηση ενός πλοίου capesize χωρητικότητας 178.132 dwt, κατασκευής 2010, έναντι 27,5 εκατομμυρίων δολαρίων, χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ποιο είναι το πλοίο αυτό. Ωστόσο, η περιγραφή του φαίνεται να ταιριάζει στο κινεζικής κατασκευής πλοίο Cavaliere Grazia Bottiglieri, της ιταλικής εταιρείας Rizzo-Bottiglieri-De Carlini, που είναι ίδιας χωρητικότητας με αυτό που αναφέρει η Navios και είναι κατασκευασμένο το 2010, ενώ η αξία του αποτιμάται από το VesselsValue περίπου στα 27 εκατομμύρια δολάρια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιώργος Οικονόμου: Ολική επαναφορά για τη ναυτιλιακή του

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άννα Ζολώτα: Άσημη εταιρεία από τη Μαλαισία αγόρασε κοψοχρονιά το τελευταίο bulker της NewLead

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δικαίωση ξανά για τον Πέτρο Παππά στη δικαστική του διαμάχη με τον Nobu Su



    ΣΧΟΛΙΑ