• Business

    Και η οικογένεια Μελισσανίδη μπαίνει στο ξηρό φορτίο

    Γιώργος Μελισσανίδης

    Γιώργος Μελισσανίδης


    Μετά τον Πάρη Κασιδόκωστα-Λάτση (Ivy Shipping) και τη Μελίνα Τραυλού (Neptune Lines), άλλη μία ελληνική εφοπλιστική οικογένεια που παραδοσιακά δραστηριοποιείται στα τάνκερ κάνει το “άλμα” προς το ξηρό φορτίο, θέλοντας να εκμεταλλευθεί τις πολύ χαμηλές τιμές στην αγορά, και ειδικά για νεότευκτα πλοία.

    Πρόκειται για την οικογένεια Μελισσανίδη, της οποίας η εταιρεία Aegean Shipping Management, σύμφωνα με το TradeWinds παρήγγειλε πρόσφατα τέσσερα πλοία kamsarmax από τα κινεζικά ναυπηγεία Cosco, με οψιόν για ακόμα τέσσερα. Τα πλοία θα αρχίσουν να παραδίδονται στα τέλη του 2019, ενώ μέσα στους επόμενους τρεις μήνες η εταιρεία θα πρέπει να αποφασίσει αν θα ενεργοποιήσει τις οψιόν.

    Το κόστος της κατασκευής των πλοίων δεν έχει γίνει γνωστό, ωστόσο πληροφορίες του TradeWinds αναφέρουν ότι αυτό είναι λίγο χαμηλότερο από τις τρέχουσες τιμές στην αγορά για πλοία τέτοιου τύπου, που σύμφωνα με στοιχεία της Clarksons κινούνται στα 24,5 εκατομμύρια δολάρια το καθένα και παραμένουν κοντά σε χαμηλό 13 ετών.

    Αποφασίσαμε να μπούμε στον τομέα του ξηρού φορτίου τώρα ως επένδυση, εκμεταλλευόμενοι τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα τιμών, σε συνδυασμό με την άποψή μας ότι αυτός ο τομέας είναι καθ’οδόν προς μία διατηρήσιμη ανάκαμψη το 2018 και το 2019, ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Aegean Shipping Γιώργος Μελισσανίδης, ανακοινώνοντας την είσοδο της εταιρείας στο dry bulk.

    Σημειώνεται ότι η Aegean Shipping δε σχεδιάζει να μπει στην αγορά του ξηρού φορτίου προτού παραλάβει τα νεότευκτα πλοία που έχει παραγγείλει, ώστε να το κάνει με πλοία που θα πληρούν τις δικές της ανάγκες και στάνταρ, και σε μία περίοδο όπου η αγορά θα έχει ήδη ανακάμψει, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει τις επαφές με πιθανούς ναυλωτές για τα πλοία αυτά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Μελισσανίδης: Business με την Cosco για 4+4 νεότευκτα bulkers

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τράπεζες: Γιατί μειώθηκε αιφνιδιαστικά ο ELA κατά 5 δισ. ευρώ. Τι σηματοδοτεί

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βαγγέλης Μαρινάκης: Big Deal 460 εκατομμυρίων με τράπεζες



    ΣΧΟΛΙΑ