• Business

    Δ. Προκοπίου: Η Centrofin πούλησε bulker για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια

    ναυτιλία ναυλαγορά


    Για πρώτη φορά μετά από επτά ολόκληρα χρόνια, η ναυτιλιακή εταιρεία Centrofin, συμφερόντων του εφοπλιστή Δημήτρη Προκοπίου, προχώρησε σε πώληση πλοίου ξηρού φορτίου, με τον αγοραστή να είναι επίσης από την Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστή η ταυτότητά του.

    Ειδικότερα, η Centrofin, που διαθέτει στον στόλο της τόσο τάνκερ όσο και πλοία ξηρού φορτίου (κατά μέσο όρο η ηλικία των τελευταίων κυμαίνεται στα 9 χρόνια), πούλησε το χωρητικότητας 170.000 dwt πλοίο CE-Duke (κατασκευής 2001) σε ελληνική εταιρεία έναντι ποσού που δεν έγινε γνωστό, με πηγές του TradeWinds να εκτιμούν ότι αυτό ανέρχεται στα 9 εκατομμύρια δολάρια περίπου.

    Σημειωτέον ότι η Centrofin απέκτησε το συγκεκριμένο πλοίο τον Μάιο του 2006 από τη Formosa Plastics έναντι 56,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Η τελευταία πώληση bulker της Centrofin είχε καταγραφεί τον Φεβρουάριο του 2010, όταν είχε πουλήσει μαζί τα “δίδυμα” πλοία Wolf και Irina (χωρητικότητας 177.000 dwt, κατασκευής 2010) στην Baltic Trading έναντι 144 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Εξάλλου, τον Αύγουστο του 2016 η Centrofin προχώρησε στην πώληση του τάνκερ CE Merapi (χωρητικότητας 105.000 dwt, κατασκευής 1996) έναντι 11,1 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ το παλαιότερο τάνκερ της εταιρείας, το χωρητικότητας 93.000 dwt CE-Venture (κατασκευής 1991) πωλήθηκε για scrap έναντι 390 δολαρίων ανά ldt.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέα εξαγορά στη ναυτιλία: Η DHT Holdings εξαγόρασε 11 πλοία VLCC της BW Group

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Λιβανός: Η GasLog Partners αγόρασε πλοίο από τη μητρική της έναντι 219 εκατ. δολαρίων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: SHIPPING FOCUS: Τρεις νέες συμφωνίες έκλεισε ο Χάρης Βαφειάς



    ΣΧΟΛΙΑ