• Business

    Αθ. Φειδάκης: Μειώθηκαν στο μισό οι ζημίες της Globus Maritime στο β’ τρίμηνο

    Φειδάκης Globus

    Θάνος (αριστερά) και Γιώργος (δεξιά) Φειδάκης, εφοπλιστές Globus Maritime Ltd.


    Οι βελτιωμένες τιμές στην αγορά του ξηρού φορτίου βοήθησαν την ναυτιλιακή Globus Maritime, συμφερόντων της οικογένειας Φειδάκη, να περιορίσει τις ζημίες της στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε η εταιρεία.

    Χαρακτηριστικό είναι ότι ο τζίρος της Globus στο β’ τρίμηνο 2017 αυξήθηκε κατά 78% σε σχέση με το β’ τρίμηνο 2016, μία αύξηση που αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση κατά 73% των εσόδων της από τις ναυλώσεις των πλοίων της, στα 7.713 δολάρια ημερησίως κατά μέσο όρο για κάθε πλοίο. Σημειώνεται ότι στο τέλος του τριμήνου η Globus είχε στον στόλο της πέντε πλοία ξηρού φορτίου, συνολικής χωρητικότητας 300.571 dwt.

    Έτσι, το καθαρό αποτέλεσμα της εταιρείας στο β’ τρίμηνο 2017 διαμορφώθηκε σε ζημίες ύψους 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων, έναντι ζημιών 2,9 εκατ. δολαρίων κατά την ίδια περίοδο του 2016.

    “Στο πρώτο μισό του 2017 είδαμε τον συνολικό μας τζίρο να αυξάνεται συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρυσι, επίσης καταφέραμε να μειώσουμε το χρέος μας κατά περίπου 30%, και πάλι συγκριτικά με το πρώτο μισό του περασμένου έτους”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Globus, Θανάσης Φειδάκης.

    Η ανάκαμψη των τιμών αναφοράς στο ξηρό φορτίο τους τελευταίους μήνες μας έχει επιτρέψει να ναυλώνουμε τα πλοία μας σε σημαντικά υψηλότερες τιμές σε σχέση με πέρυσι”, ανέφερε ο ίδιος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Π. Γεωργιόπουλος: Εξασφάλισε έκπτωση 20 εκατομμυρίων για νεότευκτο tanker

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: DryShips: Στα χέρια του Γ. Οικονόμου με 99,2 εκ. δολάρια το 69,5% της ναυτιλιακής

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Π. Χατζηιωάννου: Αναχρηματοδότηση δανείων ύψους 75 εκατ. δολαρίων για τη Safe Bulkers



    ΣΧΟΛΙΑ