• Business

    Αριθμοί-ρεκόρ για τη διώρυγα του Παναμά: Πάνω από 13.500 πλοία μέσα σε ένα χρόνο


    Πάνω από 13.500 πλοία διέσχισαν τη διώρυγα του Παναμά κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2017 (Οκτώβριος 2016 – Σεπτέμβριος 2017), σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της διώρυγας, με τον αριθμό αυτό να είναι αυξημένος κατά 3,3% σε ετήσια βάση.

    Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η αύξηση του συνολικού φορτίου των πλοίων που διέσχισαν τη διώρυγα κατά την ίδια περίοδο, που έφτασε το 22,3% (403,8 εκατομμύρια τόνοι).

    Ο διευθυντής της διώρυγας του Παναμά, Jorge Quijano, απέδωσε την επιτυχία αυτή στη διεύρυνση της διώρυγας. “Αυτά τα στοιχεία-ρεκόρ αντανακλούν όχι μόνο την εμπιστοσύνη της αγοράς στη διευρυμένη διώρυγα, αλλά επιδεικνύουν επίσης τη συνεχιζόμενη ικανότητα της διώρυγας του Παναμά να μεταμορφώνει την παγκόσμια οικονομία και να αναζωογονεί τη ναυτιλιακή αγορά”, τόνισε.

    Ο κύριος όγκος των πλοίων που διέσχισαν τον τελευταίο χρόνο τη διώρυγα του Παναμά αφορούσε σε containerships (35,3% του συνολικού φορτίου), με τα τάνκερ, το ξηρό φορτίο και τα οχηματαγωγά πλοία να ακολουθούν.

    Η διώρυγα του Παναμά υποστηρίζει ότι η ικανότητά της να υποδεχθεί πλέον και πλοία κατηγορίας neopanamax είχε θετική επίδραση σε πολλά λιμάνια της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ, όπου επίσης καταγράφηκαν νέα ρεκόρ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η ναυτιλία πάει καλά, οι τράπεζες άρχισαν πάλι να δανείζουν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Δεν εκδίδουν ένταλμα σύλληψης για τον πρόεδρο της Hanjin οι εισαγγελείς

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: VesselsValue: Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές στις αγοραπωλησίες πλοίων



    ΣΧΟΛΙΑ