• Business

    Ο ΣΥΡΙΖΑ τα κατάφερε: Εξόντωσε την μεσαία τάξη


    Αποστολή εξετελέσθη: ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε κυνικά την περασμένη εβδομάδα ότι η υπέρμετρη φορολογική επιβάρυνση της μεσαίας τάξης ήταν στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές αποδεικνύουν περίτρανα ότι, τουλάχιστον σε αυτήν την περίπτωση, ο στόχος του Μαξίμου επετεύχθη, και με το παραπάνω.

    Πλέον δεν είναι υπερβολή να το πει κανείς ότι η μισή Ελλάδα χρωστάει στην εφορία, αλλά μία ζοφερή πραγματικότητα: 4.267.408 φυσικά και νομικά πρόσωπα εμφάνιζαν φορολογικές οφειλές τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε, καθώς ο συνδυασμός της δεύτερης δόσης του φόρου εισοδήματος και της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ αποδείχθηκε “βαρύς” για πολλούς ήδη τσακισμένους από την υπερφορολόγηση πολίτες, οι οποίοι δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον συγκεκριμένο μήνα ο αριθμός των οφειλετών του Δημοσίου αυξήθηκε κατά 410.000 περίπου, στοιχείο ενδεικτικό του πόσο δυσβάσταχτη είναι πια η φορολόγηση για τους απλούς πολίτες.

    Ένα ακόμα στοιχείο που πραγματικά προκαλεί τρόμο είναι ο αριθμός των φορολογούμενων στους οποίους επεβλήθησαν τον Σεπτέμβριο μέτρα αναγκαστικής είσπραξης – δηλαδή κατασχέσεις, είτε από τραπεζικούς λογαριασμούς, είτε από εισοδήματα όπως ενοίκια ακινήτων. Ο αριθμός αυτός αγγίζει πλέον το 1 εκατομμύριο, και συγκεκριμένα ανέρχεται σε 991.392 φορολογούμενους, εκ των οποίων οι 20.000 ήταν “καινούργιοι”, δηλαδή οι κατασχέσεις σε βάρος τους ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο.

    Και ο εφιάλτης δε σταματά εκεί, καθώς υπάρχουν άλλοι 733.316 φορολογούμενοι που βρίσκονται στον… προθάλαμο των κατασχέσεων, και σύντομα θα έρθουν να προστεθούν στους σχεδόν 1 εκατομμύριο συμπολίτες μας που κάθε μήνα τρέμουν το μακρύ χέρι της εφορίας.

    Σημειωτέον ότι τα πράγματα για τους οφειλέτες της εφορίας θα γίνουν ακόμα χειρότερα όταν “ξεμπλοκάρουν” οι πλειστηριασμοί ακινήτων, με την ενεργοποίηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών με τιμή εκκίνησης την εμπορική αξία του ακινήτου, καθώς η εφορία θα εντάξει αυτό το “όπλο” στο οπλοστάσιό της, βγάζοντας στο σφυρί τα ακίνητα όσων χρωστούν – ένας ακόμα τεράστιος πονοκέφαλος για τους καταχρεωμένους Έλληνες…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ξένα Funds: Σε ανοιχτή γραμμή με τις τράπεζες για τις μικρομεσαίες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνικό: Ανατριχιάζει όποιος ξέρει τι εκκρεμότητες υπάρχουν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Γιατί παραμένει αναξιοποίητη η επιδότηση δόσεων δανείων σε δικαιούχους του ν.Κατσέλη



    ΣΧΟΛΙΑ