• Business

    Ελληνική εταιρεία δίνει μισθούς 70% πάνω από τις συλλογικές συμβάσεις!

    • NewsRoom


    Μισθούς 70% πάνω από αυτούς που ορίζονται στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας δίνει η εταιρεία Melissa Κίκιζας, μία εταιρεία που έχει διακριθεί επανειλημμένα για το εργασιακό περιβάλλον της.

    Σύμφωνα με την πρώτη έκθεση εταιρικής υπευθυνότητας της εταιρείας, η Melissa το 2015 και το 2016 απασχολούσε 216 εργαζόμενους, εκ των οποίων το 99% με συμβάσεις αορίστου χρόνου και μόνο 1% με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

    Όπως επισημαίνεται, όλοι οι εργαζόμενοι αμείβονται καλύτερα από ό,τι ορίζουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ενώ ο ελάχιστος μισθός στην εταιρεία είναι κατά 70% μεγαλύτερος από αυτόν που ορίζουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

    Επιπλέον, το 2016 καταβλήθηκε επιπλέον σε όλους του εργαζόμενους τουλάχιστον 50% του μηνιαίου μισθού ως ετήσιο bonus για την επιτυχημένη πορεία της εταιρείας, ενώ, παρά τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, η εταιρεία προχωρά κάθε χρόνο σε αυξήσεις μισθών.
    Επίσης, μετά την παρέλευση του πρώτου διμήνου εργασίας, παρέχει σε κάθε εργαζόμενο ολοκληρωμένο πρόγραμμα ιδιωτικής ασφάλισης σε μια από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες και κάθε εργαζόμενος, εάν το επιθυμεί, μπορεί να εντάξει και την οικογένειά του στον ίδιο ιδιωτικό ασφαλιστικό φορέα, με μικρό αντίτιμο.
    Επιπλέον, η εταιρεία παρέχει:
    • Έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις και άδειες άνευ αποδοχών για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν σοβαρό οικογενειακό ή οικονομικό πρόβλημα ή πρόβλημα υγείας.
    • Άδειες μετ’ αποδοχών σε εργαζόμενους που ολοκληρώνουν τις σπουδές τους (π.χ. εξετάσεις).
    • Χαμηλότοκα δάνεια με ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής, εφόσον συντρέχει ανάγκη.

    Οικονομικά μεγέθη

    Να σημειωθεί ότι ο κύκλος εργασιών του ομίλου ανήλθε για το 2015 στα 62,2 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 5,6% σε σχέση με το 2014.Τα προ φόρων, τόκων & αποσβέσεων κέρδη (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 25,2% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, φτάνοντας τα 5,9 εκατ. ευρώ.

    Το 2016 ήταν, επίσης, μια ιδιαίτερα επιτυχημένη χρονιά για τον Όμιλο, παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.

    Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 60,1 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας οριακή μείωση 2,9% σε σχέση με το 2015, αλλά τα προ φόρων, τόκων & αποσβέσεων κέρδη (EBITDA) ανήλθαν σε 8,7εκατ. ευρώ, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 38,8% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.
    Αντιστοίχως, τα προ φόρων κέρδη αυξήθηκαν από 3,1 εκατ. ευρώ το 2015 σε 5,5 εκατ. ευρώ το 2016.
    Όπως επισημαίνεται, η βελτίωση των μεγεθών οφείλεται στην επιτυχημένη προώθηση νέων προϊόντων, τις χαμηλότερες τιμές πρώτων υλών και το καλύτερο μείγμα πωλήσεων.
    Η υγιής εικόνα του Ομίλου ενισχύεται επίσης από το γεγονός ότι ο συνολικός καθαρός δανεισμός περιορίστηκε σε μόλις 2 εκατ. ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σε λάθος θέση ένας στους πέντε εργαζόμενους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το μυστικό για να επιβιώσουν οι μικρές αλυσίδες στο εμπόριο



    ΣΧΟΛΙΑ