• Business

    «Φιλί ζωής» για τη Volkswagen τα SUV μετά το «dieselgate»

    • NewsRoom
    Volkswagen


    Πιο ευοίωνο προδιαγράφεται το επόμενο διάστημα για τον όμιλο Volkswagen, τουλάχιστον σε επίπεδο κερδοφορίας, αφού ο γερμανικός όμιλος αναθεώρησε προς το καλύτερο τις προβλέψεις του για τα κέρδη του 2017, μετά την ανακοίνωση κερδών που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις στο β’ τρίμηνο.

    Σημαντική ώθηση στα αποτελέσματα της Volkswagen δίνει η ισχυρή ζήτηση για μοντέλα SUV, όπως το Tiguan SUV, αλλά και τα VW Atlas, Skoda Karoq και Seat Ateca, η οποία έρχεται να αντισταθμίσει τις συνέπειες που είχε στην αυτοκινητοβιομηχανία το σκάνδαλο του «dieselgate».

    Τα καθαρά κέρδη της Volkswagen διαμορφώθηκαν στα 1,14 δισ. ευρώ, με τα EBIT προ εκτάκτων στοιχείων να σημειώνουν άνοδο κατά 15% στα 4,31 δισ. ευρώ, από 3,75 δισ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και έναντι των 4,17 δισ. που προέβλεπαν οι αναλυτές.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε πως τώρα περιμένει τα λειτουργικά περιθώρια κέρδους να ξεπεράσουν το εύρος του 6%-7% που προβλεπόταν αρχικά, ενώ ο κύκλος εργασιών του ομίλου αναμένεται να διαμορφωθεί πάνω από τα 217,3 δισ. ευρώ που ενέγραψε πέρυσι, σημειώνοντας άνοδο άνω του 4%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απίστευτο! 6,6 δισ. μέσα μισή μέρα έφεραν στον Μπέζος τα αποτελέσματα της Amazon
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Από 20.000 ευρώ το Skoda Karoq



    ΣΧΟΛΙΑ