• Business

    «Χρυσωρυχείο» τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα – Πού αυξήθηκαν τα έσοδα

    • NewsRoom


    Με μεγάλη άνοδο στα έσοδα «μεταφράζεται» η αυξημένη ζήτηση δωματίων στα ξενοδοχεία της Ελλάδος, τουλάχιστον όσον αφορά στο γ΄τρίμηνο του 2017.

    Τα στοιχεία της Gbr Consulting σχετικά με τις επιδόσεις των ελληνικών ξενοδοχείων καταδεικνύουν κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης στις δύο μεγαλουπόλεις Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Παρά την άνοδο της Airbnb οι τουρίστες φαίνεται πως εξακολουθούν να στρέφονται και στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις προκειμένου να βρουν κατάλυμα για τη διαμονή τους.

    Μεγάλη αύξηση εσόδων παρουσίασαν – όπως αναμενόταν – και τα καταλύματα που λειτουργούν εποχικά, στις περιοχές παραθέρισης (νησιά, παραθαλάσσιες πόλεις).

    Σύμφωνα με την Gbr το πιο προσοδοφόρο τρίμηνο του έτους (Ιούλιος-Σεπτέμβριος) σημειώθηκε αύξηση εσόδων συγκριτικά με πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο.

    Ειδικότερα, η Αθήνα κατέγραψε αύξηση επισκεπτών 5,2% ενώ τα έσοδα ανά δ δωμάτιο αυξήθηκαν κατά 6,1%. Αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη  το ποσοστό επισκεπτών σημείωσε θετικό πρόσημο 11,6% και τα έσοδα των ξενοδοχείων ανά δωμάτιο άγγιξαν το +15,8%.

    Όσον αφορά στα εποχικά καταλύματα τα έσοδα αυξήθηκαν και διαμορφώθηκαν στο +10,1%.

    Συγκεντρωτικά από την αρχή του έτους «νικητής» αναδεικνύεται η Αθήνα όπου οι επισκέπτες αυξήθηκαν 4,9% . Αντίστοιχα, τα έσοδα ανά δωμάτιο αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 8,5%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι συμβαίνει με τον Jeff Bezos;Ο μεγιστάνας πουλάει μετοχές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας ηγείται μιας ανίκανης παρέας που έχει φτωχοποιήσει τη χώρα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  ΥΠΟΙΚ: Νέες αντικειμενικές αξίες σε δυο περιοχές του Ψυχικού



    ΣΧΟΛΙΑ