• Business

    Ανακαίνιση αεροδρομίων: 2.200 άνθρωποι θα βρουν δουλειά

    Οι μακέτες του νέου υπερσυγχρονου αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης έτσι όπως θα το κατασκευάσει η Fraport


    Εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας φέρνουν οι συμβάσεις μεταξύ της Fraport Greece και της Intrakat για την υλοποίηση των έργων αναβάθμισης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, των οποίων την παραχώρηση έχει εξασφαλίσει για τα επόμενα 40 χρόνια η Fraport.

    Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Intrakat, μιλώντας με δημοσιογράφους την Τετάρτη, οι εργασίες για την αναβάθμιση των αεροδρομίων θα δημιουργήσουν κατ’ ελάχιστον 1.800 θέσεις εργασίας, που στην πλειοψηφία τους θα αφορούν σε εργατοτεχνικό προσωπικό.

    Σημειώνεται ότι οι σχετικές συμβάσεις, συνολικού ύψους 357 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ) υπεγράφησαν την περασμένη εβδομάδα ανάμεσα στις δύο εταιρείες και περιλαμβάνουν την ανακαίνιση και αναβάθμιση των περιφερειακών αεροδρομίων, καθώς και την εκπόνηση μελετών από την Intrakat για την επέκτασή τους και την υλοποίηση των σχετικών έργων επέκτασης. Στη μία σύμβαση περιλαμβάνονται τα αεροδρόμια Αιγαίου (Κω, Λέσβου, Μυκόνου, Ρόδου, Σάμου, Σαντορίνης, Σκιάθου) και στην άλλη τα αεροδρόμια Ακτίου, Ζακύνθου, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς και Χανίων.

    Για να γίνουν πραγματικότητα όλα αυτά, βέβαια, θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η παραχώρηση των αεροδρομίων στη Fraport, η οποία ακόμη εκκρεμεί, και πιθανότατα θα γίνει στις 11 Απριλίου. Στο μεταξύ, στην Intrakat έχουν ήδη αρχίσει να εργάζονται πυρετωδώς, καταρτίζοντας τις απαραίτητες μελέτες για να είναι όλα έτοιμα ώστε μέσα στο φθινόπωρο να ξεκινήσουν οι εργασίες αναβάθμισης, χωρίς να υπάρξουν καθυστερήσεις και γραφειοκρατικά εμπόδια της τελευταίας στιγμής.

    Όμως ουσιαστικά η δουλειά για την Intrakat ξεκινά από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η παραχώρηση των αεροδρομίων, με τις πρώτες εργασίες ανακαίνισης που θα πρέπει να γίνουν… με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ώστε το καλοκαίρι να έχει ήδη αλλάξει προς το καλύτερο η εικόνα των 14 αεροδρομίων, που σε μεγάλο βαθμό σήμερα είναι παραμελημένα και σίγουρα όχι ιδιαίτερα ελκυστικά για τους επισκέπτες, ενώ θα υπάρξουν και ουσιαστικές παρεμβάσεις, όπως π.χ. η αύξηση της χωρητικότητας του χώρου ελεγχόμενης πρόσβασης. Οι εργασίες αυτές θα θέσουν τις βάσεις για την αύξηση της επιβατικής κίνησης στα περιφερειακά αεροδρόμια, που είναι και ο αντικειμενικός στόχος της Fraport Greece, ενώ θα ευνοήσει την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα μας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: The Wise Man: Οι πρώτες επαφές Μεγάλου, η διαμάχη Μπόμπολα-Καλλιτσάντση και τα νέα σχέδια του D. Cope για τον ΟΠΑΠ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μείωση συντάξεων ένα χρόνο νωρίτερα θέλει για να κλείσει η συμφωνία το ΔΝΤ -Σήμερα το Euroworking Group

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέο «όπλο» κατά της φοροδιαφυγής – Στο στόχαστρο 1,2 εκατ. ΑΦΜ



    ΣΧΟΛΙΑ