• Business

    Νέο δυναμικό μπάσιμο Μαρινάκη για την εξαγορά της Nottingham Forrest, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο

    Βαγγέλης Μαρινάκης

    Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής Capital Ship Management


    Αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον του εφοπλιστή (και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός) Βαγγέλη Μαρινάκη για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Nottingham Forrest (που αγωνίζεται στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, την Championship), σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου.

    Το ενδιαφέρον του Βαγγέλη Μαρινάκη για τη συγκεκριμένη ομάδα είχε εκδηλωθεί το περασμένο καλοκαίρι (αν και ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα από το περιβάλλον του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός) σύμφωνα με δημοσιεύματα αγγλικών εφημερίδων, τα οποία τον ήθελαν να συζητά για την απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών της Nottingham με τον σημερινό ιδιοκτήτη της, τον επιχειρηματία από το Κουβέιτ Fawaz Al Hasawi. Οι συνομιλίες όμως δεν είχαν αίσιο τέλος και το “φλερτ” παρέμεινε στα χαρτιά.

    Ακολούθησε μία παρ’ ολίγον συμφωνία του Hasawi με ομάδα Αμερικανών επενδυτών, με επικεφαλής τον δισεκατομμυριούχο John Moores, η οποία δεν ευοδώθηκε τελικά, όμως σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους Αμερικανούς ο Βαγγέλης Μαρινάκης φαίνεται πως επανήλθε δριμύτερος, και πλέον οι διαπραγματεύσεις του με τον Hasawi φέρονται να βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο και να επηρεάζουν ήδη διοικητικές αποφάσεις, όπως το ποιος θα είναι ο επόμενος προπονητής της ομάδας και άλλα μέλη του προπονητικού team.

    Ο λόγος για τον οποίο ο Hasawi προτιμά τον Έλληνα εφοπλιστή από τους Αμερικανούς επενδυτές έχει να κάνει με το μερίδιο που θα διατηρήσει ο ίδιος μετά από την εξαγορά: οι Αμερικανοί, σύμφωνα με τον Guardian, του πρόσφεραν πολύ μικρό μερίδιο, ενώ ο Βαγγέλης Μαρινάκης του αφήνει μεγαλύτερο μερίδιο, που θα του επιτρέψει ακόμα και μετά την αλλαγή σκυτάλης στην ιδιοκτησία να εμπλακεί ενεργά στα της ομάδας, αν και οι οπαδοί της Nottingham δεν θέλουν να τον βλέπουν… ούτε ζωγραφιστό, κρίνοντας ως καταστροφικό το τετραετές πέρασμά του από τη διοίκηση της αγαπημένης τους ομάδας, η οποία βρίσκεται δύο βαθμούς μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού.

    Η εφημερίδα επισημαίνει μαλιστα ότι “άνθρωποι κοντά στο deal πιστεύουν πως [ο Βαγγέλης Μαρινάκης] είναι σε ισχυρότερη θέση για να οριστικοποιήσει την εξαγορά από ποτέ”.

    Από την πλευρά της ΠΑΕ Ολυμπιακός, πάντως, ο υπεύθυνος επικοινωνίας Κώστας Καραπαπάς επέλεξε να μη σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές, αναφέροντας σε ανάρτησή του στο Facebook: «Ας είναι ξεκάθαρο ότι ασχολούμαστε ΜΟΝΟ με το μεγάλο παιχνίδι της Πέμπτης με την Μπεσίκτας! Μυαλό και ενέργεια είναι μόνο εκεί».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ανατροπή: Η αβεβαιότητα έφερε αύξηση του ELA κατά 300 εκατ. ευρώ, αναφέρει το Reuters

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΠΑΠ: Τι είπε η διοίκηση σε 200 θεσμικούς για το ομολογιακό

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: The Wise Man: Τι συμβαίνει στο υπουργείο Δικαιοσύνης με την Newsphone Ελλάς;



    ΣΧΟΛΙΑ