• Business

    Νέα θυγατρική δημιουργεί η Inform Λύκος

    • NewsRoom

    Ο CEO της Inform Λύκος, Παναγιώτης Σπυρόπουλος


    Το ΔΣ της «IΝFORM Π. ΛΥΚΟΣ» αποφάσισε την έναρξη της διαδικασίας απόσχισης του κλάδου παραγωγής, επεξεργασίας, ανάπτυξης και εμπορίας συστημάτων έντυπης πληροφορικής και την εισφορά του σε νέα 100% θυγατρική ανώνυμη εταιρεία, η οποία θα συσταθεί για αυτό τον σκοπό, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε.

    Η απόσχιση και εισφορά του κλάδου θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4601/2019, του Ν. 4548/2018 και του άρθρου 54 του Ν. 4172/2013.

    Ως ημερομηνία σύνταξης ισολογισμού/ λογιστικής κατάστασης μετασχηματισμού ορίσθηκε η 30.06.2019.

    Πρόθεση της εταιρείας είναι να ολοκληρωθεί η απόσχιση εντός της εταιρικής χρήσης του έτους 2019.

    Η απόσχιση του κλάδου ουσιαστικά επιδιώκει τον οργανωτικό διαχωρισμό των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του Ομίλου και δεν θα επηρεάσει τα οικονομικά του στοιχεία, δεδομένου ότι η νέα θυγατρική ανώνυμη εταιρεία η οποία θα συσταθεί για αυτό τον σκοπό θα ενοποιείται πλήρως, αφού ο Όμιλος θα κατέχει το 100% αυτής.

    Η ολοκλήρωση της σύστασης νέας εταιρείας με εισφορά του αποσχιζούμενου κλάδου τελεί υπό τη λήψη των κατάλληλων αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου, υπό την αίρεση της έγκρισης από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας που θα οριστικοποιήσουν τη διαδικασία και θα εγκρίνουν τελικά  τη σκοπούμενη απόσχιση, καθώς και από τη λήψη της προβλεπόμενης από την ισχύουσα νομοθεσία έγκρισης των αρμόδιων προς τούτο αρχών.



    ΣΧΟΛΙΑ