• Business

    Νέα όπλα στη φαρέτρα της Qualco κατά τον οφειλετών της ΔΕΗ: Πώς σχεδιάζει να «μαζέψει» 450 εκατ. ευρώ

    • NewsRoom

    Ορέστης Τσακαλώτος. Επικεφαλής Qualco


    Στην ανανέωση της σύμβασης της εξειδικευμένης εταιρείας διαχείρισης ανεξόφλητων οφειλών Qualco για άλλους εννέα μήνες προχωρά η ΔΕΗ, στην προσπάθειά της να ανακτήσει μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την επιχείρηση που πλέον αγγίζουν τα 2,7 δισ. ευρώ. Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την ολοκλήρωση του δίμηνου πιλοτικού προγράμματος που «έτρεξε» η Qualco, επικεφαλής της οποίας είναι ο Ορέστης Τσακαλώτος, εξάδελφος του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, στη διάρκεια του οποίου, σύμφωνα με πληροφορίες, κατάφερε να ανακτήσει περίπου 25 εκατ. ευρώ από περίπου 65.000 πελάτες της ΔEΗ με απλήρωτες οφειλές 180 εκατ. ευρώ.

    Ο νέος στόχος που τίθεται τώρα είναι να φέρει στα ταμεία της ΔΕΗ 450 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 290 εκατ. σε μετρητά και 160 εκατ. ευρώ μέσω ρυθμίσεων.

    Σε ό,τι αφορά τον τρόπο της είσπραξης των 450 εκατ. ευρώ, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, η Qualco φέρεται να έχει εισηγηθεί στη ΔΕΗ τις τηλεφωνικές οχλήσεις, την αποστολή εξώδικων, αλλά και τις εξατομικευμένες ρυθμίσεις.

    Να σημειωθεί, τέλος, πως η κοινοπραξία της εξειδικευμένης εταιρείας στη διαχείριση χρεών και κόκκινων δανείων, με βάση και τη σύμβαση της, αν φέρει στα ταμεία τα 450 εκατ. ευρώ θα ανεβάσει την αμοιβή της στα 18 από 12 εκατ. ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποκάλυψη: Στην QQuant της Qualco η διαχείριση κόκκινων δανείων της Εθνικής Τράπεζας



    ΣΧΟΛΙΑ