• Business

    Morgan Stanley: Θετική σύσταση για τη MYTILINEOS – Γιατί την ξεχωρίζει από τις εταιρείες μετάλλου

    • NewsRoom
    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mytilineos

    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mytilineos


    Θετική σύσταση (Overweight) για τη MYTILINEOS δίνουν οι αναλυτές της αμερικανικής Morgan Stanley, οι οποίοι δημοσίευσαν ένα Preview αποτελεσμάτων για τις μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των Μετάλλων,  εν όψει της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων του γ’ τριμήνου.

    Η MYTILINEOS, σύμφωνα με την Morgan Stanley, αναμένεται να παρουσιάσει για το τρίτο τρίμηνο κέρδη EBITDA ύψους €260 εκ. σημειώνοντας άνοδο 22% σε επίπεδο τριμήνου, ενώ για το σύνολο του 2023 προβλέπει κέρδη EBITDA στα €1,033 δισ., 5% πάνω από την εκτίμηση του Bloomberg.

    Για το τέταρτο τρίμηνο προβλέπει μία δυναμική πορεία χάρη στη συνεισφορά του κλάδου της Ενέργειας.

    Ο αναλυτής τονίζει ότι η μετοχή παραμένει σε ένα «ελκυστικό σημείο εισόδου», καθώς η MYTILINEOS είναι η μόνη μετοχή στο universe της Morgan Stanley που προσφέρει πιθανό upside στα κέρδη που προβλέπει η αγορά τόσο για το H2 2023 όσο και για το 2024. Ταυτόχρονα, σημειώνει ότι η MYTILINEOS έχει το υψηλότερο TSR (Total Shareholder Return) για το 2023 (YTD).

    Πέρα από την MYTILINEOS, ο αναλυτής της Morgan Stanley, δίνει θετική σύσταση και για τις NORSK HYDRO ($11.5bn) & τη LUNDIN ($5.2bn), ενώ είναι επιφυλακτικός για τη Boliden ($7.6bn), την Antofagasta ($16.7bn) και την Aurubis ($3.4bn).

    Διαβάστε αναλυτικά εδώ την έκθεση

    Διαβάστε επίσης:
    Αίας Μανθόπουλος: Πέθανε ο ηθοποιός στα 61 του χρόνια

    Αττική Οδός: Ποιο τμήμα θα κλείσει από Τρίτη βράδυ έως 06:00 λόγω εργασιών

    Μακρόν: «Είναι αδύνατον σε ένα Κράτος Δικαίου να εξαλειφθεί απολύτως ο κίνδυνος της τρομοκρατίας»



    ΣΧΟΛΙΑ