• Business

    Moody’s: Θετική για την πιστοληπτική ικανότητα της Intralot η επικείμενη ΑΜΚ

    • NewsRoom
    ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ

    ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ


    Σταθερή κράτα την αξιολόγηση της Intralot η Moody’s σε Caa1, ενώ παράλληλα αξιολογεί ως πολύ θετική την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που επίκειται στην έκτακτη γενική συνέλευση στις 17 Μαΐου, με τη εξασφαλισμένη συμμετοχή του Fund Standard General.

    Στην έκθεσή της η Moody’s eπισημαίνει χαρακτηριστικά πως «εάν εκτελεστεί όπως έχει προγραμματιστεί  (η ΑΜΚ), θεωρούμε την αναμενόμενη συναλλαγή ως θετική για την πιστοληπτική ικανότητα της εταιρείας επειδή απλοποιεί τη δομή του ομίλου και ενισχύει τα διαθέσιμα και παρέχει στην Intralot πλήρη πρόσβαση στην ρευστότητα των αμερικανικών επιχειρήσεων – που είναι και του ομίλου.

    Ειδικότερα, η συναλλαγή θα εξαλείψει την ανισορροπία στην τρέχουσα δομή, η οποία έχει δύο διαφορετικές κατηγορίες, (τα ομόλογα του 2024 και τα ομόλογα του 2025) με ουσιαστικά διαφορετικά πιστωτικά προφίλ όσον αφορά την δημιουργία ρευστότητας και τις εγγυήσεις, καθώς και κατανομή χρέους και EBITDA.

    Σύμφωνα με την τρέχουσα δομή, εκτός από την αποτίμηση της επιχείρησης στις ΗΠΑ, η αποπληρωμή των ομολόγων του 2024 εξαρτάται σε υψηλό βαθμό από τα μερίσματα που εισπράττει από τις αμερικανικές επιχειρήσεις.

    Η Intralot αναμένει να επαναγοράσει το μερίδιο 34% της Intralot ΗΠΑ χωρίς αύξηση του χρέους ούτε χρησιμοποιώντας μετρητά από το ταμείο της επειδή η αγορά μετοχών εξαρτάται από την ΑΜΚ.

    Η τιμή ανά μετοχή της έκδοσης δικαιωμάτων δεν έχει ακόμη καθοριστεί, αλλά η εταιρεία σκοπεύει να αντλήσει περίπου 130 εκατ. ευρώ. Αυτό το ποσό θα κάλυπτε την τιμή κτήσης, η οποία έχει ήδη καθοριστεί.

    Η αύξηση κεφαλαίου θα γίνει πριν η εταιρεία αγοράσει το 34% της Intralot US τον Ιούλιο», επισημαίνει η Moody’s.

    Διαβάστε αναλυτικά την έκθεση της moody’s

    Δείτε αναλυτικά την έκθεση της Moody’s

    Διαβάστε επίσης:

    Σωκράτης Κόκκαλης: Τα μεγάλα κέρδη των μετοχών (178,4%) και τα νέα «στοιχήματα» για Ιντραλότ, Ιντρακόμ, Ιντρακάτ

    Σωκράτης Κόκκαλης: Πού οδηγεί την Ιντραλότ η ΑΜΚ-Πόσα κεφάλαια θα βάλει ο ίδιος και ο στρατηγικός του εταίρος Σου Κιμ

    Intralot: Προχωρά σε ΑΜΚ έκπληξη – Το fund Standard General στρατηγικός επενδυτής



    ΣΧΟΛΙΑ