• Business

    Mononews100: Οι 100 πιο επιδραστικοί Έλληνες του 2019


    Στην αυγή της νέας εποχής, μετά τα δέκα χρόνια ύφεσης, η Ελλάδα βγάζει το κεφάλι της από το νερό, αναζητεί τον βηματισμό της, διεκδικεί τον χώρο της, με την αισιοδοξία που δίνουν οι αριθμοί ότι η καθοδική πορεία έχει ανακοπεί και το σπιράλ της οικονομίας βρίσκεται στην φάση της εκτίναξης.

    Η συγκρατημένη, αλλά εύλογη αισιοδοξία οφείλει να λαμβάνει υπόψη ότι η ελληνική οικονομία δεν είναι παρά ένα κομμάτι της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας, η οποία παραμένει ευάλωτη σε κάθε είδους αναταραχή, από οποίο σημείο του πλανήτη κι αν προέρχεται, αποδεικνύοντας κάθε φορά πως όλοι είμαστε συνδεδεμένοι με ένα αόρατο σκοινί.

    Κατανοώντας πλήρως τον μεταβατικό χαρακτήρα της εποχής και με αυτές τις σκέψεις, που παρουσιάζονται εδώ πολύ συνοπτικά, το mononews.gr ανέλαβε την μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα εκδοτική πρωτοβουλία στα digital media να καταρτίσει τη λίστα με τους 100 Πιο Επιδραστικούς Έλληνες για το 2019. Την λίστα mononews100. (Πατήστε εδώ για να δείτε ολόκληρη τη λίστα.)

    Πρόκειται για προσωπικότητες από τον χώρο της ελληνικής επιχειρηματικότητας, της τραπεζικής, της πολιτικής, της τέχνης και του πολιτισμού, του αθλητισμού και της επιστήμης, ανθρώπους οι οποίοι με τη δράση και τη συνολικότερη στάση τους ανοίγουν δρόμους, έχουν ευρύτατη απήχηση στον τομέα τους, αλλά και στην κοινωνία γενικότερα. Ονόματα «βαριά», με παράδοση δεκαετιών στον χώρο τους, αλλά και πιο σύγχρονα, πρόσωπα με διαφορετική αφετηρία και αισθητική, άλλα με δραστηριότητες που εκτείνονται σε διαφορετικούς τομείς, άλλα που ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας.

    Όποια κι αν είναι η προέλευση του καθενός, η κατάρτιση της λίστας mononews100 για το 2019, δηλαδή της λίστας των 100 Πιο Επιδραστικών Ελλήνων, δεν υπήρξε καθόλου εύκολη υπόθεση. Χρειάστηκαν πολλές ώρες συζητήσεων μεταξύ των μελών της συντακτικής ομάδας του mononews.gr για να καταλήξουμε στα ονόματα που παρουσιάζουμε σήμερα. Για κάθε όνομα που έμενε έξω, υπήρχαν άλλα δύο που θα μπορούσαν να βρουν θέση στη λίστα μας.

    Αυτή η εντατική δουλειά, των τριών και πλέον μηνών, έκανε κι εμάς να συνειδητοποιήσουμε κάτι που έρχεται και ξαναέρχεται στις συζητήσεις μας, είτε στους χώρους εργασίας είτε μεταξύ φίλων: ότι η Ελλάδα διαθέτει ανθρώπινο δυναμικό πρωτοπόρο, με αντοχές και όραμα, που δεν το βάζει κάτω στα δύσκολα και συνεχίζει δυναμικά. Κι ό,τι σφυρηλατείται στα δύσκολα, πώς είναι δυνατόν να μην είναι ανθεκτικό…

    Η ελληνική πραγματικότητα μπορεί να έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, όμως το παραπάνω συμπέρασμα –το οποίο δεν είναι μόνο δικό μας, δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό- δίνει ένα αισιόδοξο μήνυμα ότι, μέσα σε όλες αυτές τις αντιξοότητες, κάτι γίνεται σωστά σε αυτή την χώρα. Υπόσχεση του mononews.gr είναι οτι η  λίστα αυτή με τους 100 πιο επιδραστικούς Έλληνες θα καταρτίζεται κάθε χρόνο.

    Για τη λίστα mononews100 του 2019 συγγραφείς ήταν: Έλενα Κρίτσαλου  (editor-in-chief), Δημήτρης Κόκκορης (αρχισυντάκτης), Νένα Σώκου (επιμέλεια), Τέτη Ηγουμενίδη, Μαρία Θερμού, Στέφανος Τζανάκης, Μαρίνα Πρωτονοταρίου, Εφη Καραγεώργου, Τάκης Πουρναράκης, Κατερίνα Δαφέρμου, Ευγενία Τζώρτζη, Σταύρος Χαρίτος, Βίκυ Βενιού, Ρεγγίνα Σπυράτου, Γιώργος Μανέττας, Νίκη Καξερή και Χάρης Μπιτζανάκης. Η σχεδιαστική υλοποίηση έγινε από την Cloud EVO υπό τον Νίκο Ηλιόπουλο. Την Εμπορική διεύθυνση του mononews100 έχει η Άντζυ Προκοπίου.



    ΣΧΟΛΙΑ