• Business

    Mυστήριο: Ποιος Έλληνας εφοπλιστής αγόρασε έξι πλοία για 30 εκατ. δολ.;

    bitcoin

    bitcoin


    Αίσθηση έχει προκαλέσει στη ναυτιλιακή αγορά η πώληση έξι πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου που διαχειρίζεται η Hartmann Dry Cargo, σε άνγωστο αγοραστή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα έξι supramax έχουν περάσει σε εταιρία ελληνικών συμφερόντων.

    Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που το συγκεκριμένο θέμα επανέρχεται στο προσκήνιο. Οι πρώτες φήμες κυκλοφόρησαν στην αγορά στο τέλος Μαρτίου και έκαναν λόγο για πώληση των πλοίων αντί του ποσού των 25 εκατ. δολαρίων. Πρόκειται για τα πλοία χωρητικότητας 53.000 dwt έκαστο, Livorno, Luzon, Laguna και Limas (όλα κατασκευής 2009), καθώς και τα Lemessos και Longkou (κατασκευής 2008). Ωστόσο, η διαχειρίστρια εταιρία διέψευσε την πληροφορία αυτή.

    longhou

    Τώρα, τα σενάρια περί πώλησης των συγκεκριμένων πλοίων επανήλθαν, με το τίμημα της πώλησης να διαμορφώνεται τελικά στα 30 εκατ. δολάρια.

    Παρά το γεγονός ότι δεν έχει γίνει γνωστός ο αγοραστής, ναυλομεσίτες αναφέρουν ότι πρόκειται για μία ελληνική εταιρία. Η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί από τους εκπροσώπους της Hartmann.

    Πάντως, όπως επισημαίνουν αναλυτές του χώρου, παρά το γεγονός ότι τα πλοία είναι παλιού σχεδιασμού, αποτελούν ένα ενδιαφέρον περιουσιακό στοιχείο για όποιον τα έχει στην κατοχή του. Σημειώνεται ότι η κάθετη πτώση των τιμών των μεταχειρισμένων πλοίων έχει τονώσει τις αγοραπωλησίες, κυρίως στο χώρο της μεταφοράς ξηρού φορτίου. Αρκετή κινητικότητα έχουν επιδείξει οι Έλληνες εφοπλιστέ, που από τις αρχές του έτους έχουν προχωρήσει σε αγορές 46 πλοίων και πωλήσεις 40. Στόχος για αρκετές από τις αγορές είναι η επένδυση, αφού οι αγοραστές προσβλέπουν στα οφέλη υπεραξίας σε περίπτωση μελλοντικής μεταπώλησης των πλοίων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/f-karamanli-giati-apochori-i-hellenic-carriers-apo-to-chrimatistirio-tou-londinou/37998



    ΣΧΟΛΙΑ