• Business

    Μισέλ και Μπάρακ Ομπάμα: Γιατί σταματούν την αποκλειστική συνεργασία τους με το Spotify

    • Bloomberg
    Μισέλ και Μπάρακ Ομπάμα

    Μισέλ και Μπάρακ Ομπάμα


    Τίτλοι τέλους για τη συνεργασία της Μισέλ και του Μπάρακ Ομπάμα με την Spotify Technology.

    Η εταιρεία παραγωγής της πρώην πρώτης οικογένειας, Higher Ground, δεν θα ανανεώσει τη συμφωνία της με την πλατφόρμα, αναφέρουν πηγές του bloomberg.

    Αντίθετα, η εταιρεία βρίσκεται εν μέσω διαπραγματεύσεων με άλλους πιθανούς συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένης της Audible της Amazon.com και της iHeartMedia, αναφέρουν οι πληροφορίες.

    Η Higher Ground επιδιώκει μια συμφωνία που θα της επιτρέψει να παράγει πολλές εκπομπές και να τις κυκλοφορεί σε πολλές πλατφόρμες ταυτόχρονα.

    Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει το ενδιαφέρον της iHeart, δεδομένου ότι ιστορικά δεν βασιζόταν σε μια αποκλειστική στρατηγική για τα podcast της. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο ορισμένοι πιθανοί πλειοδότες, όπως το Spotify, κάνουν πίσω, αφού μια εκπομπή που κυκλοφορεί ευρέως θα καταλήξει στην υπηρεσία τους ούτως ή άλλως.

    Οι Ομπάμα επιθυμούν να εμφανιστούν σε ένα πρόγραμμα οκτώ επεισοδίων, το οποίο για ορισμένους πλειοδότες δεν αποτελεί σημαντική δέσμευση ώστε να δικαιολογήσει μια συμφωνία συγκρίσιμη με εκείνες που έχουν κλείσει για εκπομπές όπως το “SmartLess”, “Call Her Daddy” και “My Favorite Murder”. ” Αυτές οι εκπομπές είναι εβδομαδιαίες, ενώ τα προγράμματα της Higher Ground με τους Ομπάμα ήταν περιορισμένα.

    Οι Ομπάμα ανακοίνωσαν το 2019 την αποκλειστική συνεργασία τους με το Spotify για να κυκλοφορήσουν podcast μέσω της εταιρείας πολυμέσων τους, Higher Ground.

    Η εταιρεία έχει δημιουργήσει μερικά podcast από τότε, ξεκινώντας με το «The Michelle Obama Podcast», το οποίο παρουσιάζει την πρώην πρώτη κυρία να συνομιλεί με φίλους και οικογένεια για το θέμα των σχέσεων. Το Spotify είπε ότι αυτή η εκπομπή ήταν ένα από τα πέντε πιο δημοφιλή podcast του το 2020.

    Οι διαφωνίες

    Η Higher Ground και το Spotify είχαν διαφωνίες κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους.

    Τόσο το “The Michelle Obama Podcast” και το “Renegades: Born in the USA”, μια εκπομπή που περιλαμβάνει συνομιλίες μεταξύ του Μπάρακ Ομπάμα και του μουσικού Μπρους Σπρίνγκστιν, έκαναν το ντεμπούτο τους αποκλειστικά στην πλατφόρμα. Μεταδόθηκαν σε άλλες υπηρεσίες μήνες αργότερα. Αυτή η αποκλειστικότητα είναι ο λόγος που το Spotify πλήρωσε την Higher Ground, αλλά η εταιρεία παραγωγής των Ομπάμα διαπίστωσε ότι η δέσμευση με μια υπηρεσία περιόριζε το κοινό των εκπομπών της.

    Παράλληλα, οι δύο πλευρές διαφώνησαν σχετικά με τον αριθμό των εκπομπών του πρώην προέδρου και της πρώην πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, με το Spotify να ζητά περισσότερες.

    Το Spotify έχει ξοδέψει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για να συνεργαστεί αποκλειστικά με μερικούς από τους πιο δημοφιλείς podcasters, συμπεριλαμβανομένων των Joe Rogan, Bill Simmons και Alex Cooper του “Call Her Daddy”.

    Η εταιρεία το έκανε ελπίζοντας να επωφεληθεί από τη δύναμη των αστεριών της για να αυξήσει την απήχηση της εφαρμογής της και παράλληλα να ανακτήσει το κόστος μέσω των πωλήσεων διαφημίσεων. Είχε μικρότερη επιτυχία κάνοντας συμφωνίες με mainstream διασημότητες και υποψήφιους για Όσκαρ σκηνοθέτες που δεν είχαν εμπειρία στην παραγωγή podcast.

    Οι επενδύσεις του Spotify ενθάρρυναν την Amazon και τη SiriusXM να ξοδέψουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε δικές τους συμφωνίες και οι Ομπάμα ελπίζουν να επωφεληθούν από αυτή την άνθηση της συγκεκριμένης αγοράς.

    Διαβάστε ακόμη:

    Μπάρακ Ομπάμα: Ο κίνδυνος πάντα υπήρχε με τον Πούτιν



    ΣΧΟΛΙΑ