• Μήπως ήρθε η ώρα να αγοράσετε σπίτι;

    Τεράστιες ευκαιρίες για αγορά ακινήτου μπορεί να βρει κανείς σήμερα στην ελληνική αγορά real estate

    Τεράστιες ευκαιρίες για αγορά ακινήτου μπορεί να βρει κανείς σήμερα στην ελληνική αγορά real estate, μια αγορά που εκτιμάται πως θα παρουσιάσει σημαντική ανάκαμψη το ερχόμενο έτος, με την αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος τόσο σε εγχώριο επίπεδο όσο και από ξένους επενδυτές, θεσμικούς και μη, που διαβλέπουν τις θετικές προοπτικές που ανοίγονται και αναγνωρίζουν την ελκυστικότητα των αποδόσεων που παρουσιάζει η ελληνική αγορά.

    Θετικά προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση εκτιμάται ότι λειτουργεί και το νέο φορολογικό πλαίσιο για την αγορά πρώτης κατοικίας, το οποίο, με βάση τροπολογία που κατέθεσε το προηγούμενο διάστημα το υπουργείο Οικονομικών, δίνει τη δυνατότητα σε οικογένειες με παιδιά να αποκτήσουν αφορολόγητη πρώτη κατοικία, ακόμη και αν διαθέτουν ήδη σπίτι.

    Αντιστοίχως, μια τετραμελής οικογένεια μπορεί να αποκτήσει πρώτη κατοικία με απαλλαγή από τον φόρο μεταβίβασης ακόμη και αν έχει ήδη σπίτι έως 120 τ.μ..

    Απαλλαγή από τον φόρο μεταβίβασης χορηγείται για αγορά κατοικίας από άγαμο μέχρι του ποσού των 200.000€, από άγαμο που παρουσιάζει αναπηρία τουλάχιστον 67% από διανοητική καθυστέρηση ή φυσική αναπηρία μέχρι ποσού αξίας 250.000€, από έγγαμο μέχρι ποσού αξίας 250.000€, ενώ από έγγαμο που παρουσιάζει αναπηρία, τουλάχιστον, 67% από διανοητική καθυστέρηση ή φυσική αναπηρία μέχρι ποσού αξίας 275.000€. Το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 25.000€ για καθένα από τα δύο πρώτα τέκνα αυτού και κατά 30.000€ για το τρίτο και καθένα από τα επόμενα τέκνα του.

    Άλλο ένα πιθανό κίνητρο για κάποιον που θέλει να αγοράσει σήμερα ένα ακίνητο είναι ότι τα χρηματικά ποσά που δίνουν οι γονείς στα παιδιά τους τόσο για την αγορά πρώτης κατοικίας όσο και για την εξόφληση των δανείων της κατοικίας αυτής είναι αφορολόγητα μέχρι του ποσού των 150.000 ευρώ. Για υψηλότερα ποσά προβλέπονται κλιμακωτοί φορολογικοί συντελεστές από 1% έως 10%. Στην περίπτωση, ωστόσο, γονικών παροχών χρηματικών ποσών για ανέγερση οικοδομής σε οικόπεδο το οποίο απέκτησε το παιδί με απαλλαγή πρώτης κατοικίας προβλέπεται φόρος 10% από το πρώτο ευρώ.

    Μεγάλες ευκαιρίες στην αγορά ακινήτων

    Παράγοντες της αγοράς έχουν επανειλημμένα επισημάνει τις μεγάλες ευκαιρίες που υπάρχουν στην αγορά. Ευκαιρίες στις οποίες μπορεί κανείς να επενδύσει για να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής του, αλλά και αποκλειστικά για επενδυτικούς λόγους, εκμεταλλευόμενος τις ελκυστικές τιμές, τη διαθεσιμότητα ακινήτων στην αγορά, αλλά και τις προοπτικές αύξησης της αξίας τους τα επόμενα χρόνια, καθώς ανακάμπτει η ελληνική οικονομία και αυξάνονται οι επενδύσεις στη χώρα.

    Ό,τι κι αν ψάχνει, όμως, κανείς, αξίζει να ρίξει μια ματιά στις ευκαιρίες που υπάρχουν σήμερα, για να βρει αυτό που ταιριάζει στις δικές του, ιδιαίτερες ανάγκες. Διαμέρισμα, μονοκατοικία, στο κέντρο ή για παραθερισμό, μικρό ή μεγάλο, με δυνατότητες οικονομικής εκμετάλλευσης και μη, στις ιστοσελίδες του RealEstateΟnline.gr από την Εθνική Τράπεζα βρίσκει κανείς τόσα διαφορετικά ακίνητα όσα και οι ανάγκες του. Και, επιπλέον, έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει τη νέα του κατοικία με ευνοϊκή χρηματοδότηση από την Εθνική Τράπεζα.

    Έχετε εντοπίσει την κατοικία που σας ενδιαφέρει στο realestateonline.gr;

    Η Εθνική Τράπεζα σας παρέχει δυνατότητα να την αποκτήσετε με ευνοϊκούς όρους δανειοδότησης:

    – χρηματοδότηση έως το 80% της τιμής εκτίμησης/πρώτης προσφοράς

    – κυμαινόμενο επιτόκιο συνδεδεμένο με το επιτόκιο διατραπεζικής Euribor 3M (εξαρτώμενο από ΠΕΕΚΤ) πλέον περιθωρίου 3% και εισφοράς Ν. 128/75 (σήμερα 0,12%)

    – απαλλαγή από τις δαπάνες προελέγχου τίτλων & σύνταξης έκθεσης.

    Η διαδικασία είναι απλή:

    Επισκεφθείτε ένα από τα Καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας για να υποβάλετε την αίτηση χορήγησης δανείου, αναφέροντας τον κωδικό της κατοικίας για την οποία επιθυμείτε χρηματοδότηση ή υποβάλετε εύκολα και γρήγορα την αίτησή σας ηλεκτρονικά, μέσα από το Internet Banking. Επισκεφθείτε τη σελίδα της κατοικίας που σας ενδιαφέρει και διαμορφώστε το δάνειο που σας ταιριάζει, επιλέγοντας «θέλω δάνειο».

    Εφόσον προκύψει ενδεικτική προσφορά με βάση τα στοιχεία που έχετε συμπληρώσει, επιλέγετε «σύνδεση με τους κωδικούς ibank Internet Banking» για να ξεκινήσετε την αίτηση του δανείου σας. 

    Το νέο σας ακίνητο σας περιμένει μόλις μερικά «κλικ» μακριά!