• Business

    Μύκονος 2022: Εκτόξευση στο πρώτο μετά Covid καλοκαίρι της – Οι νέες πολυσυζητημένες αφίξεις και τα λαμπερά events

    • Γεωργία Δρακάκη
    Μύκονος

    Μύκονος


    Με το φετινό καλοκαίρι να οδεύει ήδη προς τα μέσα του και με την Covid να επηρεάζει τη ζωή μας λιγότερο από ποτέ εδώ και τρία χρόνια, η Μύκονος, ούτως ή άλλως ευπροσάρμοστη και ζηλευτά μεταλλασσόμενη, βρίσκεται στην καλύτερη φάση της.

    Αρχίζει, μετά από σειρά ετών κατά την οποία απευθυνόταν σχεδόν μονολιθικά σε ξένο κυρίως jet set, και στο εγχώριο κοινό, βρίσκοντας πατήματα που ακτινοβολούν ελληνικότητα με τρόπο ο οποίος αφορά τους ανθρώπους που αναζητούν ψηλούς πήχεις στην διασκέδαση και την απόλαυση. Αρκεί, βεβαίως, να είναι σε θέση να τις εξαργυρώσουν-γιατί στη Μύκονο το τσιτάτο «to see and to be seen» καλά κρατεί και καλά κοστίζει.

    Φιλοδοξώντας να αποτελέσει για ακόμα μια χρονιά την επιτομή του ηλιόλουστου, μεσογειακού καλοκαιριού στην καρδιά του Αιγαίου, προσελκύει επιχειρηματίες με φρέσκιες αντιλήψεις και κοσμοπολίτικη αισθητική άκρως επικαιροποιημένη, αλλά και αξιόλογη καλλιτεχνική ζωή που αποτελεί per se λόγο επίσκεψης στο νησί των Ανέμων.

    Ο όμιλος Pacha, επενδύοντας πάνω από 4.000.000 ευρώ, στήνει στην Φτελιά το νέο διάσημο κλαμπ που έρχεται από τις δονήσεις της Ίμπιζα και το ονομάζει Ftelia by Pacha. Με λειτουργία beach club το πρωί, με ξαπλώστρες και service στην παραλία, όσο βραδιάζει θα χαμηλώνει τους τόνους και θα ρομαντζάρει με τα μεσογειακά πιάτα στο εστιατόριο, από το οποίο δεν θα λείπει και μια πλούσια λίστα με sushi. Λαμπερά πάρτυ με guest djs, Έλληνες και ξένους, το βάζει στις πρώτες επιλογές για ολοήμερη διασκέδαση στο νησί.

    Pacha στη Μύκονο
    Pacha στη Μύκονο

    Φαγητό, ποτό και πάρτυ πολλών καρατίων

    Ο Ζαννής Φραντζέσκος και ο Φλάβιο Μπριατόρε δίνουν τα χέρια και ανοίγουν από κοινού το διάσημο κλαμπ Billionaire του χαλκέντερου Ιταλού επιχειρηματία. Ένα μαγαζί με ιστορία από το αισθησιακό Πόρτο Τσέρβο της Σαρδηνίας το 1998, σημείο αναφοράς για διασημότητες και golden boys στην αυγή της νέας χιλιετίας, με εντυπωσιακά σόου και πάρτι, έρχεται στην Χώρα της Μυκόνου, δίπλα στα Ματογιάννια, ενδεδυμένο εδώ μια πιο ελληνοπρεπή διάσταση, νησιώτικα λιτό, αλλά πολυτελέστατο. Πρόκειται για το τέταρτο που ανοίγει, μετά της Σαρδηνίας, του Ντουμπάι και του Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

    Φλάβιο Μπριατόρε και Ζαννής Φραντζέσκος
    Φλάβιο Μπριατόρε και Ζαννής Φραντζέσκος

    Στη Χώρα και το φινετσάτα μυστικιστικό εστιατόριο Byblos Mykonos, στο οποίο ήδη δεν υπάρχει άδειο τραπέζι, από τον επιχειρηματία Κωνσταντίνο Γκαβέλα. Ο executive chef Θάνος Στασινός κεντά μια fusion κουζίνα με επιρροές από Περού και Ιαπωνία. Στο πλευρό του, ο κορυφαίος sommelier Νικόλας Γιαννόπουλος, με επιλογές κρασιού από τον ντόπιο και τον διεθνή αμπελώνα που οι επισκέπτες απολαμβάνουν κάτω από τις εξάμετρες άγριες, μωβ βουκαμβίλιες, ειδική παραγγελία από Ισπανία.

    Το διάσημο γαλλικό lounge restaurant Bagatelle, με παραρτήματα σε όλον τον κόσμο, από Νέα Υόρκη και Λονδίνο μέχρι Ντουμπάι, δεν θα μπορούσε να λείπει από το Νησί. Οι Γάλλοι επιχειρηματίες ήρθαν σε συμφωνία με τον Μυκονιάτη Φλώριο Ασημομύτη και, έτσι, το εμβληματικό brand προσγειώθηκε στον κήπο 2,5 στρεμμάτων στην περιοχή Φάμπρικα-Άγιος Χαραλάμπης. Φαντασμαγορική θέα, ανεπανάληπτο ηλιοβασίλεμα με φόντο την Δήλο, δυνατά πάρτυ και μια αίσθηση επαναφοράς της Μυκόνου των «παλιών καλών εποχών».

    Άξιο αναφοράς και το Meraki Restaurant, μέλος της πετυχημένης οικογένειας του πεντάστερου ξενοδοχείου Cavo Tagoo, που αποτελεί έναν σοβαρό φόρο τιμής στην μεσογειακή κουζίνα του σήμερα και του αύριο. Όλα, με την υπογραφή του επιχειρηματία Peter Waney, που συνεργάζεται με τον Global Executive Chef, τον Sanjay Dwivedi, για ένα μενού που αποτελεί γαστρονομική εμπειρία.

    Meraki Restaurant Mykonos
    Meraki Restaurant

    Μουσική, χορός και θέατρο κάτω από την σκιά των Ανεμόμυλων

    Το MYKONOS ART FESTIVAL 2022 συνεργάζεται για πρώτη φορά με το Athens Open Air Film Festival και διοργανώνει open air full moon προβολές δίπλα στο κύμα. Στις 12/7, o Τζεφ Μπρίτζες σκάει ως Μεγάλος Λεμπόφσκι των Τζόελ και Ίθαν Κοέν και στις 13/7, η Πανσέληνος του Ιουλίου, έχει συντροφιά της την Νικόλ Κίντμαν και τον Γιούαν Μακ Γκρέγκορ στο εντυπωσιακό μιούζικαλ Moulin Rouge του Μπαζ Λούρμαν.

    Mykonos Art Festival
    Mykonos Art Festival

    Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν Μυκονιάτικες καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες, με παραδοσιακά και σύγχρονα μουσικά και χορευτικά σχήματα, αλλά δεν θα λείπουν και πασίγνωστα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής. Στις 11 Ιουλίου, η Καίτη Γαρμπή και ο Διονύσης Σχοινάς, στις 19 Ιουλίου η Δήμητρα Γαλάνη, στις 21 Ιουλίου η Αναστασία Μουτσάτσου, ο Alex Sid και η Ελένη Καρακάση («Οι Μέλισσες αγριεύουν τις νύχτες»), στις 25 Αυγούστου μια βραδιά αφιερωμένη στον Θάνο Μικρούτσικο με τον Χρήστο Θηβαίο και τον Κώστα Θωμαïδη και στις 31 Αυγούστου η Sugahspank!

    Προοιωνίζονται έναν πιο θεατρικό Σεπτέμβρη, με ενδιαφέρουσες παραστάσεις και εκδηλώσεις, τότε που το κοινό του νησιού είναι πιο εκλεκτικό και όλα-μαγαζιά, παραλίες, θαμώνες- μοιάζουν λιγότερο θορυβώδη και πιο κοντά στην ουσία τους.

    Μύκονος: Έφοδος των «ράμπο» της εφορίας  – Το σχέδιο για εντατικούς ελέγχους



    ΣΧΟΛΙΑ